Sempozyum Katılımcılarından Başkan Polat'a Ziyaret

İnönü Üniversitesi tarafından Karaciğer Naklinde Bilimsel Araştırma Konulu Sempozyuma katılmak üzere Malatya'ya gelen akademisyenler Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. 

27 Haziran 2018 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Almanya Belediyeler Birliği Başkanı Diedrich E. Bachaus, Dr. HelmutMüller, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin katıldı. 
26-28 Tarihleri arasında İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Karaciğer Naklinde Bilimsel Araştırmalarla ilgili sempozyum gerçekleştirdiklerini belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, “İnönü Üniversitesi ile Almanya Giessen Üniversitesi ile birlikte Karaciğer Naklinde Bilimsel Araştırmalar sempozyumunun bu yıl 6.’sini gerçekleştiriyoruz. Alanında uzman doktorlar, bilim insanları bu sempozyuma katılmak üzere ilimizdeler. Bugün Almanya’dan gelen heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ediyoruz. Bizleri kabul ettiği ve ağırladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Almanya Belediyeler Birliği Başkanı Bachaus ise, “Türkiye ile Almanya ilişkilerinin daha iyi olmasını umuyorum. NATO üyesi Türkiye stratejik olarak çok önemli bir konumda bulunmakta. Geleneksel olan Türk Alman ilişkilerinin uzun vadede iyi olacağına inanıyorum. Almanya’da sizleri ağırlamak isteriz” dedi. 
Almanya ile çok eski tarihlere dayanan güçlü ilişkilerin olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Almanya ile Türkiye arasındaki güçlü bağlar bulunmaktadır. Almanya’nın sanayileşmesi sırasında Türkiye’den binlerce insanımız Almanya’ya işçi olarak gitti. şu an itibariyle Almanya’da binlerce insanımız hem Alman hem de Türk vatandaşı olarak hayatlarını sürdürmekteler. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak tecrübe paylaşımını çok önemsiyoruz. Gençlerimizin, öğrencilerimizin Dünya’yı gezmelerini, yeni yerler keşfedip yeni insanlarla tanışmalarını, kültürel alanlarda ortak çalışmalar yapmalarını ufkunun genişlemesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Kardeş şehir çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Polat, “Kardeş şehir ilişkileri ile o şehirlerde yaşayan insanların birbirlerini ziyaret etmelerini ve aralarında kardeşlik hissinin oluşmasına büyük önem veriyoruz.” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Almanya Belediyeler Birliği Başkanı Diedrich E. Bachaus’a el işlemeli bakır semaver ve kayısı hediye etti. 

Bakmadan Geçme