Şiir Ayvalık'ta yankılandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi'nin düzenlediği 13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri'nde, ünlü ressamlar, heykeltıraşlar, şairler, müzisyenler, oyuncular sergiler açıp konserler ve tiyatrolar gerçekleştiriyor.İlçenin...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin düzenlediği 13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri’nde, ünlü ressamlar, heykeltıraşlar, şairler, müzisyenler, oyuncular sergiler açıp konserler ve tiyatrolar gerçekleştiriyor.

İlçenin Muhabbet Sokağı’nda başlayan ‘13. Kültür Sanat Günleri’, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliklerde ülkenin tanınmış ressam, oyuncu, heykeltıraş, şair ve müzisyenleri, sabah başlayarak gece saatlerine kadar sergiler açıyor, konserler ve tiyatrolar gerçekleştiriyor.

Kültür sanat günleri kapsamında ünlü heykeltıraş Eylem Sürer’in mask sergisi açıldı. Sergi, sanatseverler tarafından ilgi topladı. Sergi açılışının ardından, ‘13. Kültür Sanat Günleri’ kapsamında ‘Şiir Ayvalık’ta’ isimli program başladı.

Sanat Fabrikası Binası’ndaki programın onur konuğu şair Doğan Hızlan’ın katılamadığı etkinlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Kültür Sanat Günlerimiz kapsamında 9 yıldır Şiir Ayvalık’ta etkinliğimiz devam ediyor. Ülkemizin şairleri ve konuklarımızla devam ettiriyoruz. Bu programın düzenlenmesinde emeği olanlara, Sanat Fabrikamıza, yönetim kuruluna ve katılımcılara teşekkür ediyorum. İlçemizin sivil toplum örgütleri, sanat dernekleri, bizleri her zaman daha da ileriye yönlendiriyor. İlçemizi, Türkiye’de sanatın çekim merkezi haline getiriyorlar. Ayvalık’ın her yerinde sanatı yaşatıyoruz” dedi.Turgut Baygın, Gültekin Emre, Adnan Özer, Baki Ayhan, Betül Dünder, Elçin Sevgi Suçin, Hülya Deniz Ünal, Turgut Uyar, Hüseyin Ferhad ve Orhan Alkaya’nın şiirlerini seslendirdiği program, akşam saatlerine kadar devam etti.

Bakmadan Geçme