Suyun Bilinçli Kullanımı Oyunla Anlatıldı

Battalgazi Anaokulunda Suyun Bilinçli Kullanımı Oyunla Anlatıldı

Yerel STK’lar Hibe Programı kapsamında  Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığınca finanse edilen MAFSAD tarafından yürütülen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından da desteklenen  “Gel Katıl Bize” adlı AB Projesi çerçevesinde  Battalgazi Anaokulunda suyun bilinçli tüketimine yönelik bir tiyatro oyunu sergilendi.
“Etkinlik, Çocuklar Tarafından İlgiyle İzleniyor”
Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından okullarda çeşitli etkinliklerle yürütülen Gel Katıl Bize adlı AB projesi kapsamında, MASKİ’nin desteğiyle Battalgazi Anaokulunda çocuklara suyun önemi, suyun hayatımızdaki yeri ve suyun bilinçli kullanımı ile alakalı olarak tek kişilik bir tiyatro oyunu sergilendi.  Tiyatro Sanatçısı Mehmet Ali Karataş tarafından sergilenen oyun çocukların oldukça ilgisini çekiyor. Sanatçı Mehmet Ali Karataş her yıl okullarda binlerce öğrenciyle buluşup, toplum için önemli konuları,  oyunla, dramayla   çocuklara anlatmaya çalıştığını, su konusunun da üzerinde sıklıkla durduğunu ve bu tür etkinliklerle çocukların verilen mesajları daha iyi anladığını belirtti.
“Temel Amacımız, Çocuklarımızı Geleceğe Daha İyi Hazırlamak”
Battalgazi Anaokulu Müdürü Şahin Göğebakan da yaptığı açıklamada bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Suyun hayatımızdaki yerini öğrencilerine tiyatro etkinliği olarak anlatmanın kalıcı etkiler oluşturduğunu belirten Göğebakan, temel amaçlarının çocuklarını geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu dile getirdi. Bu sebeple, Gel Katıl Bize Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirten Göğebakan, başta MAFSAD ve MASKİ olmak üzere emeği geçenleri kutladığını söyledi.
Etkinliğin amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten proje etkinlik koordinatörü Barış Yıldız, yakın ilgi ve alakalarından dolayı Battalgazi Anaokulu Müdürü Şahin Göğebakan’a, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme