Tarım Teknolojileri Fuarı'na doğru

12. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 11 Nisan'da Malatya'da açılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarla ilgili bir otelde tanıtım toplantısı düzenlendi.

Malatya Valisi Ali Kaban, burada yaptığı konuşmada, fuarın önemine dikkati çekerek, kentte bölgenin en büyük tarım fuarının düzenlendiğini belirtti.

Daha önceki görev yerinde başlattıkları topraksız sera çalışmasını Malatya'da da başlattıklarını belirten Kaban, şunları kaydetti: 

"Oradaki tecrübelerimize dayanarak, inşallah biz bunu 8 aya da bırakmayacağız. Çünkü bölgede böyle bir uygulama yok. Bölge buna çok uygun ve inşallah ilerde Ortadoğu'ya huzur geldiği zaman bölgemiz zaten parlayan bir yıldız olacak. O anda tarımda da geri kalmaması için biz üzerimize düşeni küçük bir katkı olarak böylece yapmış olalım."

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise fuarı her geçen yıl büyüttüklerini dile getirerek, şunları söyledi: 

"Tarım fuarı bu sektörde konuşulan Türkiye genelinde çok önemli bir fuar haline geldi. Bunda da hepinizin emeği çok büyük. Tarım dünya ve Türkiye için büyük önem arz ediyor. Ama bir yandan da Malatya'mız için tarımın ne anlama geldiğini herkes biliyor. İlimizin kalkınması, ekonomik ivmeyi yakalaması gelir seviyesinin yükselmesi tamamen tarım formatlı. Bir yandan da sanayileşmeyi, yatırımı konuşurken esas olan tarımı ilimizde mutlaka geliştirmek zorundayız. Başta kayısımız olmak üzere aynı zamanda hayvancılık."

Tanıtım toplantısına Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Tarım Platformu Başkanı ile Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Sabri Akın ile ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme