Teröristler mağarayı işkence ve sorgu yeri olarak kullanmış

Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Silvan ve Dicle ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda teröristlere ait 3 adet kış sığınağı imha edildi. Teröristlerin mağaraları işkence ve sorgu yeri olarak kullandığı ortaya çıkarken, operasyonlarda toplam 80 kilo patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Lice, Kulp, Silvan ve Dicle ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda teröristlere ait 3 adet kış sığınağı imha edildi. Teröristlerin mağaraları işkence ve sorgu yeri olarak kullandığı ortaya çıkarken, operasyonlarda toplam 80 kilo patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Kulp, Lice, Silvan ve Dicle ilçeleri kırsalında 4 Mart’ta terör örgütüne yönelik icrasına başlanılan Kapan-6 Şehit Jandarma Er Necmi Semerci operasyonunun başarıyla tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, “Söz konusu operasyonda teröristlerce kullanılan 3 adet kış sığınağı tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Dicle ilçesi Taşağıl köyü kırsalında taşlık alana gömülmüş vaziyette, teneke içerisine 50 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği ve Lice ilçesi Türeli köyü kırsalında toprağa gömülü teneke içerisine 30 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği tespit edilerek patlayıcı madde tespit ve imha timi tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınarak imha edilmiştir. Lice ilçesi Türeli köyü Çaylarbaşı mezrasında tespit edilen mağara içerisinde teröristler tarafından işkence yapmakta kullanıldığı değerlendirilen 3 metre uzunluğunda zincir, zincire bağlı 2 adet masonet kelepçe ile 2 adet asma kilit ele geçirilmiştir. Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, ev aramalarında ve bahse konu sığınaklar içerisinde 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 6 adet av tüfeği fişeği, 17 adet büyük tüp, 1 adet 4’lü pil bloğu, 1 adet 10’lu pil bloğu, 1 adet 9’lu pil bloğu, 7 adet pil, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 400 kilogram gıda malzemesi ile çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

Bakmadan Geçme