TİKA'dan Kenya'da kuraklıkla mücadeleye destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya'nın Turkana ve Mandera eyaletlerinde kuraklıktan etkilenen ve acil yardıma ihtiyaç duyan bin 170 aileye gıda yardımı yaptı.TİKA, Kenya'da gerçekleştirdiği projelerle...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kenya’nın Turkana ve Mandera eyaletlerinde kuraklıktan etkilenen ve acil yardıma ihtiyaç duyan bin 170 aileye gıda yardımı yaptı.

TİKA, Kenya’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, Kenya’nın Turkana ve Mandera eyaletlerinde kuraklıktan etkilenen ve acil yardıma ihtiyaç duyan bin 170 aileye gıda yardımı dağıttı. TİKA, kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Turkana Eyaleti’nin Kapus köyünde, Mandera Eyaleti’nin ise Malkamari bölgesinde bulunan binlerce insana gıda yardımında bulundu.

Türkiye’nin Doğu Afrika’daki kuraklığın 11 milyon insanı etkilemesi nedeniyle ulusal kaynaklarını harekete geçirdiğini söyleyen Türkiye Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke, "Kenya’nın en çok etkilenen bölgelerine yardım eli uzatıyoruz. Afrika’daki kuraklığa yardım etmek için Türkler bağış yapıyor. Buradaki şiddetli durumla ilgili olarak uluslararası forumlarda da farkındalık yaratıyoruz. Bugün vermiş olduğumuz yiyecekler, açlık çeken binlerce insanın canını kurtaracak" dedi.

Turkana Eyaleti Kapus sakinlerinden John Lomouch, sofralarına yiyecek olarak koyacak hiçbir şeyin olmadığı bir zamanda gıda yardımına gelen Türk hükümetine ve Türk halkına cömertliklerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

TİKA Nairobi Koordinatör Yardımcısı Ahmet Güç ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yağmurlar gelene kadar TİKA’nın yaptığı gıda yardımlarının aileleri ayakta tutmasını umut ettiklerini ve iklim koşullarından dolayı Turkana insanının karşılaştığı zorluklara tanık olduklarını kaydetti.Kenya, Şubat ayında üç yıllık kuraklığın ulusal bir felaket olduğunu ilan ederek, yabancı ülkelere açlıktan ölen vatandaşlarına gıda yardımı yapmaları için çağrıda bulunmuştu. Kuraklık, Doğu Afrika’da 11 milyondan fazla kişiyi açlık ve ölümle tehdit ederken, Kenya’da 3,7 milyondan fazla insan gıda yardımına ihtiyaç duyuyor.

Bakmadan Geçme