Tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kafeye gelen ve meşrubat almak isteyen kimliği belirlenemeyen şahıs, kasiyerin bir anlık dalgınlığından da yararlanarak tırnakçılık diye tabir edilen yöntemle 190 TL çaldı.Şüphelinin kasiyerle diyaloğu,...

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir kafeye gelen ve meşrubat almak isteyen kimliği belirlenemeyen şahıs, kasiyerin bir anlık dalgınlığından da yararlanarak tırnakçılık diye tabir edilen yöntemle 190 TL çaldı.

Şüphelinin kasiyerle diyaloğu, para çalma anı ve gözcülük yaptığı tahmin edilen arkadaşıyla birlikte kafeden ayrılışı işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay Yukarı Hisar mahallesi Antalya Caddesi üzerinde bulunan bir kafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kafeye gelen bir şahıs, 2 içecek alarak kasaya gitti ve fiyatını sordu. Kasiyerden 9 TL cevabını alan şahıs kasiyere 200 TL verdikten sonra bozuk parası olduğunu belirterek 200 TL’yi geri istedi. Bu arada parayı el çabukluğuyla cebine koyan şahıs, bu kez 200 TL’yi bozmasını istedi. Kasiyer 2 adet 100 TL verirken aldığı 100 TL’nin birisini kasiyere uzatarak içeceklerin parasını kesmesini istedi. Kasiyer içeceklerin parası olan 9 TL’yi kestikten sonra paranın üzeri olan 91 TL’yi hırsıza verdi. Parayı ve içecekleri alan şahıs kafeden çıkıp uzaklaştı.Akşam hesap sırasında kasanın açık vermesi üzerine güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle birlikte tırnakçılık olayı ortaya çıktı. Tırnakçılık yapan şahsın içeriye bir arkadaşıyla geldiği, arkadaşı gözcülük yaparken tırnakçının da işini bitirdiği ve birlikte işyerinden çıktıkları görüldü.

Bakmadan Geçme