Tokat'ta öğrencilerden 15 Temmuz şehitlerine mektup

Tokat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerince 15 Temmuz şehitlerine ithafen yazılan mektuplar ve çizilen resimler kitaplaştırıldı. 12 yaşındaki Sinem, bu kitapta yer alan mektubunu ve yaşadıklarını...

Tokat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerince 15 Temmuz şehitlerine ithafen yazılan mektuplar ve çizilen resimler kitaplaştırıldı. 12 yaşındaki Sinem, bu kitapta yer alan mektubunu ve yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle merkeze bağlı Yeşilbağ Ortaokulu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitlerine ithafen yazılan mektuplar ve çizilen resimler Tokat Belediye Başkanlığı tarafından kitaplaştırıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kitap tanıtım toplantısına, Tokat Valisi Ömer Toraman, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen tanıtım töreninde kitapta mektupları yer alan öğrenciler, kaleme aldıkları mısralarını dinleyicilerle paylaştı. 12 yaşındaki Sinem Berkil, o gece yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Minik Sinem, darbe gecesi sokağa çıkan babasının eve geldikten sonra anlattıklarından esinlenerek bu mektubu yazdığını söyledi.

Bir grup hainin zorla silahları ele geçirerek yurdumuzu bizden almak için böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyince çok üzüldüğünü ifade eden Berkil,"Allah bir daha bunu yaşatmasın. Çok üzgünüm. Gerçekten korkmuştum" dedi.

Öğrenciler tarafından yazılan mektuplar ile çizilen resimleri kitap haline getiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 15 Temmuz gecesi mücadelenin içinde olan ve en ön saflarda olan onlarca şehidin 18 yaşından küçük olduğu ifade ederek,"15 Temmuz gerçekten öylesine çok basit bir darbe girişimi değildi. Darbe girişiminin de ötesinde, vatansız bırakma, bir işgal mücadelesiydi. İşte bizim bunu geleceğe çok iyi taşımamız lazım. Biz de bu projeyle aslında buna başladık. Ortaokula giden öğrencilerimizin kalplerinden dökülen, yüreklerinden geçen, şiire, yazıya ya da resme döktükleri böylesine güzel cümleleri dedik ki bir kitap haline getirelim. Kitaplaştıralım. Hem bir değer verelim çocuklarımızın bu düşüncelerine, bu duygularına. Hem de böylesine önemli bir 15 Temmuz’un geleceğe taşınması anlamında da eser haline gelsin diye düşündük. Böylece de bunu kitaplaştırdık. Gerçekten de güzel bir eser ortaya çıktı" diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından ’15 Temmuz Şehitlerine İthafen Mektuplar ve Resimler’ isimli kitap, protokol üyeleri tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Bakmadan Geçme