Uluslararası Kervansaray Buluşmaları 17 Eylül'de

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Kervansaray Buluşmaları Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri'nin 10'uncusu 17 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Kervansaray Buluşmaları Melita'dan Battalgazi'ye Tarih-Arkeoloji-Kültür Sanat Günleri"nin 10'uncusu 17 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Battalgazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında yapılacak olan kutlamalarla aynı zamanda Malatya'nın kurtuluş gününün kutlanacağını ifade etti.

Gürkan, etkinliğin Ankara'nın doğusunda gerçekleştirilen en önemli kültürel etkinliklerden olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kervansaray Buluşması bizim uluslararası nitelikte bir kültürel etkinliğimizdir. Malatya'da uluslararası nitelikteki ilk ve öncülük eden belediye de Battalgazi Belediyesi'dir. Bu yıl Kervansaray Buluşması'nın 10'uncu yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. Kervansaray Buluşmalarını 17 Eylül'e aldık. 17 Eylül 1101 Malatya'nın bir daha düşman eline geçmeme günüdür. Onun için Kervansaray Buluşması o güne alınmıştır. Dolayısıyla biz, aynı zamanda Malatya'nın kurtuluş gününü kutluyoruz."

Bakmadan Geçme