Vali Aydın Baruş, Peygamber ve Gençlik Konulu Konferansa Katıldı

Malatya Valisi Aydın Baruş, Mevlidi Nebi Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınları Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt tarafından sunulan 'Peygamber ve Gençlik' konulu konferansa katıldı..

Malatya İl Müftülüğü tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh sarayında düzenlenen programa Malatya Valisi Aydın Baruş, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınları Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, İl Jandarma Komutanı J. Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer, İl Müftüsü Ümit Çimen, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, müftülük görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kur’anı Kerim Tilaveti’nin okunduğu programda İl Müftüsü Ümit Çimen açılış konuşması yaptı.  

Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında “Sevgili peygamberimizi salât ve selamla anıyoruz. Hz. Muhammet (S.A.V) tüm insanlık için bir haberci, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. Peygamberimiz hayatı ve insanlığa aktardığı ilkler ve hayat prensipleri sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için bir rehber niteliğindedir. Peygamber efendimizin Kur’an-ı Kerim rehberliğinde bizlere aktardığı değerlere en fazla sahip çıkan ve o değerleri dünya üzerinde yaşatmak için canını ortaya koyan büyük milletimiz olmuştur. Milletimizin tarih boyunca kurduğu medeniyetlerde peygamber efendimizin Kur’an’ın rehberliğinde ortaya koyduğu ödevleri kendisine temel unsurlar olarak alarak çocukların ve gençlerin hamurunu yoğurmuş ve tüm dünyaya hak ve adaleti götürmenin mücadelesini vermiştir. Milletimiz onun en güzel isimlerini çocuklarının isminde yaşatmıştır. Peygambere bu verilen değerin ne kadar büyük olduğunu ifade etmektedir. Yüzyıllar boyunca okutulan mevlitlerimizde sevgili peygamberimize salât ve selam getirdik. Süleyman Çelebi onun üzerine naat-ı şerif yazdı. Ve biz önemli olaylarda bu mevlid-i şerifi okuyarak sevgili peygamberimizi her zaman şükranla ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V)’in güzel ahlakına vurgu yapan Vali Aydın Baruş “nice ahlak prensiplerini, ilkelerini bizlere miras bıraktı Değerli misafirler eğer insanlığa mutluluk huzur ve saadet götürmek istiyorsak sevgili peygamberimizin bizlere miras bıraktığı bu değerlere daima sahip çıkacak ve insanlığa daima onları yaymaya çalışan gençler yetiştirmek durumundayız. Başkalarının haklarını ihlal eden değil kendi düşünceleri için kolaylıkla başkalarının canına kasteden değil ama şefkat, merhamet dolu insanlar arasında adil davranan gençler yetiştirmek durumundayız. Sevgili atalarımız bu değerlere sahip gençler yetiştirmek için her türlü çabayı sarf ettiler ve bizlere bu değerlere sahip gençlerin kanlarıyla sulanmış aziz bir vatan ve büyük bir medeniyet bıraktılar bu medeniyeti geleceğe taşımak bu aziz vatanı ve büyük milletimizi daima korumak huzur içerisinde insanlığa mesajlar iletmek için bu değerlere sahip gençler yetiştirmek hepimizin görevidir. Bu uğurda emek veren çaba sarf eden tüm değerli ilim adamlarımız ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Geleceğin bu değerlere sahip gençlerle olduğunu düşünerek ve milletimizin bu yöndeki çabalarına Cenabı Hakk'ın yardımcısı olmasını dileyerek bir kez daha sevgili peygamberimizi salat ve selamla anıyoruz. Onun ehlibeytine, ashabına ve İslam'ın tüm dünyaya yayılması tüm insanlığa anlatılması için canlarını veren Aziz şehitlerimize vatanımızın milletimizin birlik ve bütünlüğü için kendi vücutlarını siper eden 15 Temmuz'da dinimiz İslamı kullanarak insanların vicdanlarını yanıltan ve insanlar arasına nifak sokarak esir etmek isteyen azılı fetö terör örgütünün önünde dimdik durarak canlarını feda eden Aziz kardeşlerimize rahmet diliyorum Cenabı Hak milletimizin ve tüm İslam ülkelerinin yardımcısı olsun sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınları Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt “Peygamber ve Gençlik” konulu konferansını sundu.

Konferansın ardından Peygamber Efendimiz konulu kompozisyon ve Kırk Hadis yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. 

Bakmadan Geçme