Vali Baruş, 55'inci Kütüphane Haftası açılış programına katıldı

Malatya Valisi Aydın Baruş, 25-31 Mart tarihleri arasında 'Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü' teması ile kutlanacak olan 55'inci Kütüphane Haftası açılış programına katıldı. 

Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, bilgi sahibi insan yetiştiren toplumların hızlı kalkındığını söyledi.
Bilgiye erişimin en temel yollarından birinin okumak olduğunu anlatan Vali Baruş, "Kitap birbirimizle konuşmamızı ve anlamamızı sağlayan ve insan hayatını güzelleştiren unsurdur. Kütüphaneler güzellikleri barındıran bahçelerdir, buralarda bin bir renkte çiçeği görme ve teneffüs etme imkânını buluruz. Kütüphane bilginin toplum genelinde paylaşılmasını sağlayan kurumlardır" diye konuştu.
Vali Baruş, kütüphanelere erişimin kolay olmasının bilgiye hızlı ve etkin ulaşım açısından önemli olduğunu da kaydetti.
Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın düzenleneceğini hatırlatan Vali Baruş, fuarın okuma alışkanlığının artmasına katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Öğrencilerden oluşan koronun çeşitli ezgiler seslendirdiği programda Vali Baruş, gazeteci Celal Yalvaç'ın "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü gazetecinin oğlu Bülent Yalvaç'a takdim etti.
Daha sonra Vali Baruş ve Başkan Polat öğrencilere 8. Malaya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı etkinlikleri kapsamında kumbara hediye etti.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına  Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Alay Komutanı Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Bakmadan Geçme