Vali Baruş 'Türkiye'de Darbeler ve Malatya Yerel Basını' Sergisi Açılışına Katıldı

Vali Aydın Baruş, Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla 'Türkiye'de Darbeler ve Malatya Yerel Basını' sergisi açılışına katıldı.

Vali Aydın Baruş, Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla “Türkiye'de Darbeler ve Malatya Yerel Basını” sergisi açılışına katıldı.
Vali Baruş, alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, tüm basın mensuplarının gününü kutladı.
Gazeteciliğin sorumluluk gerektiren ve kamu vicdanının sesi çok önemli bir meslek olduğunu aktaran Baruş, basının toplumun belleğini tutan ve bunu geleceğe taşıyan sorumluluğu yerine getirdiğini vurguladı.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından önemli bir serginin açıldığına dikkati çeken Vali Baruş, şöyle devam etti:
“Geçmişte yaşadığımız problemleri unutmadan, millet iradesine kasteden bu güçlerin memlekete ne kadar büyük zararlar verdiklerini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmadan bu tarihi hatırlamaya devam edeceğiz. En son 15 Temmuz 2016'da milletimizin iradesine kasteden hainlerin darbesine karşı bu millet büyük bir duruş ve direniş sergiledi. Milli iradenin hiçbir zaman yenilmeyeceğini cümle âleme gösterdi” diyen Vali Baruş, serginin tüm vatandaşlar tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini bildirdi.
Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı H. Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve davetliler tarafından serginin açılışı yapıldı.

Bakmadan Geçme