Vali Baruş'un İstiklal Marşı ve Anma Mesajı

Malatya Valisi Aydın Baruş 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı Yayımladı.

Malatya Valisi Aydın Baruş 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı Yayımladı.

Vali Baruş Mesajında; Milletlerin geleceklerine yön veren, fikirleri ve yaptıklarıyla milletinin gönlünde taht kuran müstesna şahsiyetler vardır ki geçen zamana rağmen hafızalarda ve yüreklerde bıraktıkları izler her dem tazedir, daima minnetle yâd edilirler ve asla unutulmazlar. 

Aziz Milletimiz, yetiştirdiği bu emsalsiz şahsiyetlerin fikir ve mücadeleleri sayesinde tarihe damga vuran ender milletlerden biri olmuştur. Alp Arslan, Fatih Sultan Mehmet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamlarını; Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Ak Şemseddin gibi ilim, irfan ve gönül erlerini ve daha nice büyük isimleri yetiştiren Türk Milleti, bu eşsiz şahsiyetlerin miras bıraktığı değerleri tüm insanlığa armağan etmiştir. 

Milletlerin hafızasında yer edinen büyük şahsiyetler genellikle toplumun zor ve çetin bir sınavla karşılaştığı zamanlarda zuhur ederler. Mehmet Akif Ersoy, tarihimizde yaşadığımız en zor zamanlardan biri olan Kurtuluş Mücadelesi yıllarında ortaya çıkarak yazdığı destansı mısralarla ve fikirleriyle Milletimize ilham veren müstesna şahsiyetlerden biri olmuştur. Mehmet Akif, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921’de defalarca ayakta alkışlayarak Milli Marş olarak kabul ettiği İstiklal Marşı’nı Türk Milletine armağan etmiştir.

İstiklal Marşımız, her mısraında, Milli Mücadelemizi, Milletimizin kahramanlığını ve güçlü imanını, hürriyet ve bağımsızlık aşkını dile getiren eşsiz ifadeler ihtiva eder. 

İstiklal Marşımızın kaleme alındığı işgal yıllarında Aziz Milletimiz, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayasızca saldırılar karşısında, Akif gibi vatan sevdalısı irfan pınarlarının gayretleri ile moral bulmuş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi emsalsiz bir asker ve müstesna bir devlet adamının liderliğinde tüm dünya milletlerine örnek olacak bir bağımsızlık mücadelesiyle hür yaşama azmini ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. 

İstiklal Marşımız, yüreği millet sevgisiyle dolu bir şairin, umudun, özgürlüğün, mukaddes değerler uğrunda şehit olmanın, vatan, bayrak ve ezan aşkının coşkusunu, engin bir maneviyatla haykırdığı muazzam bir sesleniştir. İstiklal Marşımız, Milletimizin ruhuna işleyen değerlere tercüman olması,  bağımsızlık iradesini esaret altına almak isteyen işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını kelimelerle resmetmesi nedeniyle son derece özel, son derece kıymetlidir.

Merhum Akif’in  “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duası, işgal günlerinin Milletimizin ve Onun şairinin hissiyatında ne kadar derin yaralar açtığını ve istiklalimizi kazanmak için Milletimizin ne büyük fedakârlıklar yaptığını açıkça göstermektedir. Bu fedakârlık ruhu, tarih boyunca sergilediğimiz bağımsızlık savaşlarında, askerimizin ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesinde ve 15 Temmuz 2016 tarihinde ihanet odaklarına karşı Milletimizin meydan okuyuşunda ilham kaynağımız olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Merhum Akif'in "Asım'ın Nesli" diye nitelendirerek umut bağladığını ifade ettiği genç nesillerimizin, Kahraman Ecdadımızın verdiği şanlı mücadeleyi daima hatırında tutarak İstiklal Marşımızda dile getirilen mukaddes değerleri yaşatma şuuru gelecekte de en büyük güvencemiz olacaktır. Genç nesillerimizin atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu kutsal değerlere sahip çıkacağına olan inancımız ve itimadımız tamdır. Bu kutlu vazifelerinde Asım'ın Nesli Türk Gençliği'ne sonsuz başarılar diliyorum.

Bu müstesna gün vesilesiyle; İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, tarihin derinliklerinden günümüze kadar canlarını ve kanlarını Vatan toprağına hediye eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; Al Bayrağımızın göklerden, İstiklal Marşımızın yüreklerden eksik olmamasını diliyor, Muhterem Malatya Halkına ve Aziz Milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bakmadan Geçme