Vali Kaban Arapgir İlçesinde Düzenlenen Panel Ve Açılış Törenine Katıldı

Vali Ali Kaban, Arapgir İlçesi Samime Aydınlar Kültür Merkezinde düzenlenen Emiroğulları, Danişmentliler ve Arapgir konulu panele ile Emiroğulları Konağı ve 1071 Tarih Parkının açılış törenine katıldı.

Panel öncesi Samime Aydınlar Kültür Merkezi girişinde sergilenen Arapgir Belediyesi Projesive AR-GE Birimi Kırsal Kalkınma ve El Sanatları Ürünlerini inceleyen Vali Kaban ürünler hakkında bilgiler aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Feridun Emecan, Malatya İnönü Üniversitesinden Prof. Dr. Salim Cöhce, Ankara Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Necati Demir ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Doç Dr. Murat Keçiş konuşmalarını yaptılar.
Panelden sonra Emiroğulları Konağına geçildi. Arapgir İlçe Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu’nun açılış konuşmaları ardından İl müftüsü Ümit Çimenin dua okuması ile Emiroğulları Konağı ve 1071 Tarih Parkının açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 
Panel ve Emiroğulları Konağı, 1071 Tarih Parkının açılış törenine Vali Ali Kaban, Milli Eğitim Eski Bakanı Metin Emiroğlu,  Malatya Ak Parti Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Arapgir İlçe Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz,  İl Müftüsü Ümit Çimen ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Son olarak Vali Ali Kaban, İlçe Kaymakamlığını ziyaret ederek İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem’den ilçenin durumu hakkında bilgiler aldı.

Bakmadan Geçme