Vali Kaban, Doğal Yaşam Alanı açılış törenine katıldı

Vali Ali Kaban Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı açılış törenine katıldı.

Törene Vali Ali Kaban, Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ahmet Kızılay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Osman Demirel, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
4 Ekim Hayvanları Koruma günü olması sebebiyle bu gün ile anlamlı bir açılış olduğunu belirten Vali Kaban; “Hayvana merhameti olmayanın hiçbir şeye merhameti olmuyor. Çünkü onlar,  aslında yaratılış olarak ortak özellikleri taşıdığımız varlıklar. Eğer hayvanları yok edilecek, kötü davranılacak yaratıklar olarak görürsek bunu neticelerini ülke olarak pahalı öderiz. Sadece biz değil, kim hayvanlara kötü davranırsa bunun bedelini bir şekilde ödüyor. Hani derler ya ağzı var dili yok. Özellikle de bakıma muhtaç hayvanlar, belli bir insanın nezaretinde olmayan onun tarafından bakılmayan hayvanlar ciddi manada mağduriyet yaşıyorlar. Burada bugün özel olarak açılışını yapacağız yani 4 Ekim'e has olarak açılışını yapacağımız bu tesis bu anlamda Türkiye’deki iyi tesislerden birisidir.
Bakanlığımız bu konuda ciddi destekler veriyor. Büyükşehir’imiz ilk günden itibaren burada konuya sıcaklıkla yaklaşmış.  Biz özellikle arazinin tahsisi konusundaki sıkıntıları giderme noktasında Valilik olarak elimizden geleni yaptık.  Sıkıntılar vardı o hukuki sıkıntıları aştık ve ortak çabamız sonucunda güzel bir eser çıktı. Emeği geçenleri kutluyorum, herkese teşekkür ediyorum yardıma muhtaç ne kadar kesim varsa hayvanları da korumamız lazım. Onlar da bir can taşıyor. Bu yardıma muhtaç olan her türlü yardıma koşan bu işte gayreti olan herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Bakmadan Geçme