Vali Kaban, Göçmez Camii Temel Atma Törenine Katıldı

Vali Ali Kaban, hayırsever Göçmez Ailesi tarafından yapılacak olan Göçmez Camii temel atma törenine katıldı.

Vali Kaban temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, “ Biraz önce Camiler Sempozyumu dolayısıyla Üniversitemizdeydik burada ifade edildi çok değerli hocalarımız konuşmacılar ifade ettiler. Din insanın doğumundan ölümüne hatta doğmadan önceki zaman da ne olduğu bilgisinden ölümden sonra ne olacağı bilgisine kadar her şeyi düzenleyen sistemin adı. Cami’de bu din sisteminin merkezindeki bir kurum olarak ifade ettiler. Hakikaten camii her şeyin merkezinde, herkesin bulunması gereken bir yer. Camiye erkekler gittiği gibi hanımefendiler de gidecek. Camiye sağlıklı olanlar gittiği gibi engellilerde gidebilecek, büyükler gittiği gibi küçüklerde gidebilecek. İşte o anlamda bir cami olarak şu an temelini atacağımız cami en merkezde bir yerde yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı da ifade ettiği gibi tam burada böyle bir yapıya çok ihtiyaç olduğu söyleniyordu, Müftümüz bu konuda çok ısrarcı idi. Baktığımızda bir tarafta Araştırma Hastanemiz, bir tarafta Emniyet Müdürlüğümüz, bir tarafta bir otelimiz bu tarafta ciddi bir nüfus var mekân olarak çok güzel. Bu anlamda ben Göçmez ailemize teşekkür ediyorum bu tip hayırlar yapmak kolay değildir. Bazen insanların nutku tutulur. Hadi bir hayır yap dersiniz aslında kötü insan da değildir nasip olmaz ve yapamaz ama bu size nasip oluyor. İnşallah çok kıymetli Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarıyla temelini atacağız. Yerin işlemlerinin hızlandırılması hususunda Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi Başkanlarımızın çok emekleri var. Ayrıca Müftümüz çok gayret sarf etti. Tekrar hayırlı uğurlu olsun hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Kaban, protokol üyeleri ve Göçmez ailesi okunan dualarla cami temel atma törenini gerçekleştirdiler.
Göçmez Camii temel atma törenine Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları  Prof. Dr. Ramazan Muslu, Osman Tıraşçı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, Hayırsever Göçmez Ailesi ve vatandaşlar katıldılar.

Bakmadan Geçme