VEDAŞ personelleri iftarda buluştu

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğünde çalışan personeller, iftar programında bir araya geldi.Atatürk Çocuk Parkında düzenlenen yemeğe VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okutucu, Muş İl Müdürü Eşref Şentürk...

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğünde çalışan personeller, iftar programında bir araya geldi.

Atatürk Çocuk Parkında düzenlenen yemeğe VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okutucu, Muş İl Müdürü Eşref Şentürk ve personeller katıldı. Yüzlerce personelin buluşturulduğu iftar programında ezanın okunmasıyla yemeğe geçildi. Yemeğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okutucu, her yıl geleneksel olarak Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’de iftar programı düzenlediklerini söyledi. Personellerle birlikte bir araya gelerek sorun ve talepleri dinlemek istediklerini ifade eden Okutucu, “Burada personellerimizle birlikte soframızı paylaşıyoruz. Bütün arkadaşlarımızın tamamı burada gerek büroda çalışan personeller olsun, gerekse sahada olan tüm arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bugün aynı zamanda Bulanık ilçesine de uğrayarak oradaki personellerimizle bir araya geldik. Bizim şu anda VEDAŞ-VEPSAŞ şirketlerimizde yaklaşık 2 bin 100 personelimiz var. Bu personellerimizle 4 ilimizde farklı tarihlerde bir araya geliyoruz. Burada da yaklaşık olarak 350 arkadaşımız bulunuyor. Muş ilimiz bizim en sevdiğimiz illerimizden biri. Bu sene yaklaşık olarak 30-35 milyon TL’lik bir yatırımımız da var. Gelip aynı zamanda yatırımlarımızı yerinde gördük. Geçmiş yıllara göre arıza sürelerinde ciddi azalmalar oldu, kesinti sayıları ve sürelerinde ciddi azalmalara gidildi. İnşallah gün geçtikçe çalışmalarımız artarak devam edecek. Bizim amacımız burada Türkiye’nin batı standartlarında bir enerji akışı sağlamak. Bizim amacımız kesintisiz bir şekilde hizmet sunmak. Bu noktada ödeme ve tahsilat konusunda da batı standartlarına uygun başarı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“Muş’un ikliminin sert olması bizi ciddi şekilde etkiliyor”

Muş’ta, kış aylarında ciddi şekilde zorlandıklarını kaydeden Okutucu, “Kar yağışının çok fazla olması bizi çok etkiliyor. Fakat aldığımız tedbirlerle özellikle şehir merkezinde yapmış olduğumuz yer altı çalışmalarıyla birlikte sorunlarımız büyük oranda azalmış durumda. İnşallah 2020’ye kadar hedeflediğimiz oran bir Ankara, İzmir, İstanbul’da ne kadar kesinti oluyorsa belki onlardan daha iyi derecede bir kesinti süresini yakalamaya çalışıyoruz. Bize yüksek oranda borcu olan vatandaşlarımızın hepsine hem yapılandırma anlamında hem de borcu zamana yayma, faizlerinde indirim gibi kolaylıklar sağlıyoruz. Yapılandırma konusunda belli bir süremiz yok her zaman için vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk ise, yatırım konusunda şimdiye kadar Muş’ta yapılmayan yatırımları bu sene yapmaya başladıklarını kaydetti. Yaklaşık olarak 30 milyon TL’ye yakın bir yatırım yapıldığını ifade eden Şentürk, “Şehir merkezi de artık pek fazla sıkıntımız kalmadığı için kırsal kesimdeki bazı sıkıntılarımızı bu yatırımla birlikte gidermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.Program, yemeğin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme