Yaşam mücadelesini kaybeden Nihan'ın organları umut olacak

Antalya'da cuma günü meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Nihan Eren, yaşam mücadelesini kaybetti. Nihan'ın bağışlanan organları, nakil bekleyen hastalara umut olacak.

Antalya’da cuma günü meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Nihan Eren, yaşam mücadelesini kaybetti. Nihan’ın bağışlanan organları, nakil bekleyen hastalara umut olacak.

Sarılar Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında otomobilin çarptığı Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Nihan Eren (16) ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından ambulans ile Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılan Nihan Eren, yoğun bakım ünitesindeki 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Nihan’ın ölüm haberinin ardından akrabalarının ve komşularının yanı sıra Kemer Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi Müdürü, idareci, öğretmen ve okul aile birliğinin yanı sıra arkadaşları hastaneye akın etti. Hastane bahçesinde birbirine sarılan arkadaşları gözyaşı döktü.

Öneriyi hiç tereddüt etmeden kabul ettiler

Kızlarının acısını yaşayan anne-baba, Manavgat Devlet Hastanesi Organ Bağışı biriminden gelen bağış önerisini hiç tereddüt etmeden kabul etti. Nihan’ın 2 böbreği, karaciğeri ve korneası adli soruşturmanın tamamlanmasının hemen ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen uzman hekimler tarafından, yaklaşık 2 saatlik ameliyatın ardından alındı.

Kızlarının organlarını bağışlamalarının ardından kısa bir açıklama yapan anne Name ve baba Mehmet Eren, kızlarının organlarının başka bedenlerde yaşayacak olmasının acılarını biraz olsun hafifleteceğini belirterek "Kızımıza biz ikimiz de çalıştığımız için 15 yıl Adana Kozan’da yaşayan anneanne ve dedesi baktı. Geçen yıl dedenin kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından kızımız anneannesiyle birlikte yanımıza geldi. Biz kızımızla sadece 1 yıldır birlikteyiz. 2 yaşında bir kardeşi var. Dedesi kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybederken hep bir kalp nakli umuduyla yaşadık. Bu süreçte aile olarak organ bağışının ne kadar önemli olduğunu konuşup ölmemiz durumunda organlarımızı bağışlayacağımızı söyledik. Şimdi diyorum ki keşke beyin nakli de yapılsaydı da bizim kızımızda yaşasaydı. Kızımızın beyin ölümünün ardından hiç tereddüt etmeden organ bağışı önerisini kabul ettik. İnşallah kızımızın organları birilerine hayat verir ve acıları dindirir" diye konuştu.

Ameliyata katılan Tıp Fakültesi doktorlarından İsmail Demiryılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, genç kızın 2 böbreği, karaciğeri ve korneasının alındığını belirterek, organların nakledileceği hastaların ise henüz belirlenmediğini söyledi.

Manavgat Fatma Turgut Şen Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi olan Nihan Eren’in memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Öte yandan, Nihan Eren’e çarpan otomobil sürücüsünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Bakmadan Geçme