Yaşlılar Bizim Baş Tacımız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaşlıların baş tacı olduğunu belirterek, herkesin onlara gereken değeri vermeleri gerektiğini söyledi.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla tüm yaşlıların haftasını kutlayan Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

Her insan doğumdan-ölüme kadar ilgiyle ve sevgiyle yaşamak ister. Bizim inancımız da geleneklerimiz de küçüklere sevgi, büyüklere saygıyı gerektirir. Ömürlerinin en verimli yıllarını ailesine, ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren bugünün yaşlıları, bizim baş tacımızdır. Onlar bizim yol göstericimiz, akil insanlarımız ve sırtımızı yasladığımız güvenilir insanlardır.

Ne mutlu ki, bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir inanca, kültür ve geleneğe mensubuz.

Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Yaşlılar Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan yaşlılarımıza, mutlu, huzurlu ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Bakmadan Geçme