Yazın Hep birlikte Yaşayalım

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, 'Bütün çiçekleri bir araya toplarsak kıştan kurtulur, bahara varır, yazı da yaşarız.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Bütün çiçekleri bir araya toplarsak; kıştan kurtulur, bahara varır, yazı da yaşarız. Biz istiyoruz ki yazı hep birlikte yaşayalım. Ben istiyorum ki bu memlekette birlik, beraberlik içerisinde olalım. Bizleri istismar ederek bir yere varmak isteyenlere müsaade etmeyelim" dedi.
 
Gürkan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
 
Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ile birlikte Eskimalatya'da düzenlenen kahvaltı programına katıldı.
 
Gürkan, burada yaptığı konuşmada, "Bizim çıktığımız yol, erdemlilerin yoludur, kutlu bir yoldur. Memlekete hizmet etme gayesi dışında başka bir düşünce yoktur. Bizim yönetimdeki talipkarlığımız nefsimizi tatmin ederek, insanlara tahakküm etme duygusu içerisinde değildir. Bizim çıktığımız bu yol, insanlara hizmet etmenin temel erdemlilik olduğu bir yoldur. Pusulamız, amaç için her yolu mubah gören, nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmadı. Adil, adaletli, herkese eşit davranan ve herkesi görüp, gözeten, şeffaf bir yönetim anlayışının temel esas alındığı azim duygusu içerisinde hareket ettik" dedi.
 
'Hizmet ederken sadece bugünü düşünmedik' diyen Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünün, bugünün, geleceğin belediye başkanı nasıl oluruz o vizyon içerisinde çalıştık. Hizmet ederken insan ayırtmadık. Bizim şemsiyemiz gökyüzüdür dedik, güneş gibi olduk. Güneşin ışığı ve ısısından nasıl ki gözünü kapatmayan insanlar yararlanıyorlarsa, bizim hizmet anlayışımızda o temel ilke üzerine kurulmuş, o temel ilke üzerinden devam etmiş ve bundan sonrada aynı şekilde devam edecek."
 
Gürkan, Battalgazi'de Türkiye'de hiçbir yerde yapılamayan hizmetlerin yapıldığını ifade ederek, "Türkiye'de bizim ölçekte hangi belediyeyi alırlarsan alsınlar, onların 50-100 senesi bizim yarımız etmiyor. Bu hizmetler 5 yıl gibi kısa bir sürede yapıldı. Yapılan hizmet binası, Türkiye'nin en güzel hizmet binası, yaşam merkezi yapıldı, Türkiye'nin en güzel yaşam merkezi. Türkiye'nin en güzel engelsiz yaşam merkezini yaptık" diye konuştu.
 
31 Mart yerel seçimlerinin önemine de vurgu yapan Gürkan, "Burası destan şehriyse, kahramanlık destanı yazmışsa, burası medeniyet destanları yazmışsa, bu defada gönül belediyeciliğinin destanını sizlerle birlikte el ele verip yazacağız" dedi.
 
Eskimalatya'da esnaf ziyaretinde de bulunan Gürkan daha sonra Arguvan İsaköy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
 
Gürkan, buradaki konuşmasında, "Bir memleketteki farklı fikirler, düşünceler, değerler, inançlar o memleketin zenginliğidir. Bir bahçe düşünün, o bahçede değişik meyve ağaçları olduğu zaman meyve bahçesi olur. Bir bahçede değişik çiçekler olduğu zaman o bahçe çiçek bahçesi olur. Aksi taktirde tek bahçe, tek çiçek olur. 'Bir çiçekle de yaz gelmez' derler. Eğer bütün çiçekleri bir araya toplarsak; kıştan kurtulur, bahara varır, yazı da yaşarız. Biz istiyoruz ki yazı hep birlikte yaşayalım. Ben istiyorum ki bu memlekette birlik, beraberlik içerisinde olalım. Bizleri istismar ederek bir yere varmak isteyenlere müsaade etmeyelim" ifadelerini kullandı.
 
Üç dönem belediye başkanlığı yaptığını hiçbir zaman oy istemediğini ancak 31 Mart seçimlerinin öneminden dolayı oy istediğini anlatan Gürkan, "Bu dönem oy istiyorum. Bunu kendim için değil, Malatya'nın birliği ve beraberliği için istiyorum. Malatya'nın dirliği, düzeni ve sosyal barışı için istiyorum" diye konuştu.
 
Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, mahalle toplantıları kapsamında ise AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder ile birlikte Elmasuyu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
 
Mahalle toplantısında konuşan Gürkan, "Benim derdim memleket derdi, benim derdim sizlersiniz" dedi.
 
31 Mart'taki yerel seçimin Malatya ve ülke için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gürkan, "Malatya'da rekor bir oy almamız lazım. Bu birlik, beraberliğimiz, yapacağımız hizmetler için güçlü bir oy almalıyız. İnşallah bunu da sizlerin gayret ve çabasıyla yapacağız" ifadelerini kullandı.  

Bakmadan Geçme