Yeni Malatyaspor milli arada sıkı çalışıyor

Süper Lig'in 3. haftasında sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor milli takım arasında çalışmalarını sürdürüyor.

Süper Lig’in 3. haftasında sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor milli takım arasında çalışmalarını sürdürüyor.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönteminde yapılan antrenman 2 saat sürdü. Sarı-siyahlı takımda Sadio Diallo ve Khalid Boutaib ülkelerinin milli takımlarında bulundukları için antrenmana katılmadı. Antrenmanda izinli olan defans oyuncusu Arturo Mina da yer almadı.

Sahanın tüm bölümlerini istasyon çubukları ve hunilerle işaretleyen yardımcı antrenörler, hafif tempolu koşulardan sonra çıkış, dayanıklılık ve koordinasyon ağırlıklı bir idman programı uyguladı. Antrenmanın son bölümünde ise çift kale maç yapıldı.

İdman esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Antalya maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Maçın başından sonuna kadar, maçı bırakmayan, mağlubiyeti kesinlikle kabul etmeyen, skoru değiştirme adına üst düzey mücadele ortaya koyan oyuncu grubu vardı. Adımıza daha da güzel geçebilecek bir maçtan en azından 1 puanı alabilecek mücadeleyi sonuna kadar verdiğimizi düşünüyorum. Sonrasında biraz daha dikkatli olabilseydik 3 puanı alabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Dolayısıyla bizim açımızdan çok güzel maç oldu” dedi.

“Biz antrenmanlarımıza ara vermedik”

Önlerinde milli maç arası olduğunu ve bu arayı iyi değerlendirmeye çalıştıklarını belirten tecrübeli teknik adam Sağlam, “Çoğu takımdan farklı şekilde biz antrenmanlarımıza ara vermedik. Perşembe günü sabah yapacağımız antrenmandan sonra takıma 3 gün izin vereceğiz. Pazartesi günü tekrar toplanıp Kasımpaşa maçı için hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Allah’a şükür bizi mutlu eden olay takımımızın fiziksel açıdan her geçen gün daha üst seviyelere çıkmasıdır. Bunu yaparken sevindirici olanda sakatlık yaşamamız. Bunu iki şeye bağlamak gerekir. Birincisi antrenman temposu ve yüklenme dinlenme iyi ayarlamamız diğeri de tabii oyuncuların almış olduğu sorumluluk. Her hangi bir sakatlık yaşamadan inşallah böyle de devam eder ligi tamamlarız. Transfer çalışmaları da devam ediyor. Özellikle orta saha ve forvet oyuncusu arayışımız çok hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah transfer sezonu bitmeden takıma direk katkı sağlayabilecek oyuncuları kadromuza katmayı düşünüyoruz“ ifadelerine yer verdi.

“Bunlar ihtiyaçtan ziyade zorunlu ihtiyaç”

Sağlam, bazı olumsuzluklarla sezona başladıklarını belirterek, “Sık sık bunu tekrar etmek istemiyorum. Çünkü biz bunu hem yönetimle hem de futbolcularla konuştuk. Malatya’ya geldik tesislere yerleşemedik ama orada hızlı şekilde çalışmalar devam ediyor. Bunları yapmak elbette kolay şeyler değil. Samimiyetle söylemek gerekirse yıllardır olmayan, bitmeyen bir işi 1-2 içinde bitirmek kolay değil. Bir tesisten bahsediyoruz. Şu anki tesis 40 senelik bir tesis, dolayısıyla uzun süredir beklenilen bir tesis var ortada. Çalışan insanlar büyük bir sorumluluk aldılar. Eylül’ün 15’inde biteceği ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Bu kadar kısa zamanda bu işin olması da Malatya adına güzel bir gelişmedir. Onun yanında yeni takım oluşturmakta kolay değil. 15-16 tane oyuncu almak çok basit bir iş gibi görünmesin. Bu oyuncuların üst düzey oyuncular olması gerekir ve Süper Lig’de sizi taşıyabilecek oyuncular olmalı. Onun yanında stat konusu 50 yıl sonra yeni stada kavuşuluyor. Bundan tekrar 50 yıl sonra kullanılabilecek bir stattan bahsediyoruz. Onu tamamlamak da kolay değil. Ama sonuç itibariyle bunlar ihtiyaçtan ziyade zorunlu ihtiyaç. Artık Süper Lig’de çok ciddi rakiplerle çok ciddi bir ortamda ciddi grubun içerisinde mücadele ediyoruz. Dolayısıyla başarılı olmakta istiyorsak bunların bazı koşulları var. Bu koşulları yerine getirmek zorundayız. Kurumsal bir yapı, sağlam bir ekonomi, tesisleri, stadın, güçlü bir kadro bunları yönetebilecek bir teknik kadro, şehir takımıysanız, şehrin ileri gelenlerinin takımı sahiplenmesi, taraftarın iyi günde kötü günde ortaya koyacağı tavırlar gibi baktığınızda bizim başarımızı etkilen bir çok unsur var. Biz bunların tamamını bir araya getirebilirsek şehir genelinde bu paydaşlarımızla bir bütün oluşturabilirseniz buraya başarı gelir ama bunu yapamazsanız bir yerde tıkanır kalırız. Sonrasında geldiğiniz yere gidersiniz” şeklinde konuştu.

“Müslümanlara yapılan zulme dünya kayıtsız”

Tüm ülkenin güzel bir bayram geçirmesini istediğini ve umduğunu ifadelerine ekleyen Sağlam sözlerini şöyle noktaladı:

“Tüm Müslüman ve İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bu bağlamda bir insan olarak özellikle Arakan’da Müslümanlara yapılan zulme dünyanın kayıtsız kalmasını şiddetle kınıyorum. Bu zulmün de biran evvel bitmesini yüce Allah’tan diliyorum.”

Bakmadan Geçme