Yeni Üniversite Sınavı Nasıl Olacak

ÖSYM YÖK son dakika LYS ve YGS açıklamalar İşte 2018 yılı üniversiteye girişte uygulanacak yeni sistem

ÖSYM YÖK son dakika LYS ve YGS açıklamalar İşte 2018 yılı üniversiteye girişte uygulanacak yeni sistem
LYS ile YGS'nin kaldırılması ile birlikte yerine gelecek olan yeni üniversiteye giriş sınav sisteminin nasıl olacağı merak ediliyor. YÖK ve ÖSYM'den gelen son dakika haberlerini bu haberimizde sizler için derledik. Milyonlarca kişi 'YGS ve LYS yerine ne gelecek? Üniversiteye girişte yeni sistem nasıl uygulanacak? Yeni üniversite sınavı nasıl olacak?! sorularına yanıt arıyor.

Üniversite sınavı için harekete geçen YÖK, YGS ve LYS ayrımını kaldırıp tek sınavla öğrenci değerlendirmesi yapmak için kolları sıvadı. Üniversite sınavı için tek sınav modelini uygulamak ve puan türü sayısını azaltmak isteyen YÖK, YGS LYS ayrımını ortadan kaldırmış olacak. Sınav yılda bir kez hafta sonu yapılacak ve baraj puanı uygulaması devam edecek. Yeni sistem bu yıl uygulanacak. Peki, bu yıl üniversite sınavı nasıl gerçekleşecek? İşte, YÖK'ün yapmış olduğu hazırlıktan bazı detayları... 

Üniversiteye giriş sistemindeki değişikliğin ayrıntıları belli oldu. Yeni sisteme göre artık LYS-YGS ayrımı kalkacak, tek sınav yapılacak. Peki Üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınavda baraj puanı uygulaması devam edecek mi? YGS ve LYS'nin yerine nasıl bir sistem gelecek? Üniversite giriş sınavları nasıl olacak? Merkezi sınav sistemi uygulanacak mı? soruların yanıtlarını sizler için bu haberimizde derledik. Alınan son dakika bilgisine göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından açıklanan üniversiteye giriş sisteminde sadeleştirme modeliyle, marttaki YGS ve hazirandaki LYS kaldırılarak, haziranda bir hafta sonu tek sınav uygulanması planlanıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Saraç, 26 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuşmasında, neredeyse dört aya yayılan üniversite giriş sistemindeki sınavların lise eğitimini olumsuz etkilediğini ve yeni düzenlemeyle sınavın bir hafta sonunda başlayıp bitirilmesinin planlandığını açıklamıştı.

Üniversiteye giriş sisteminin ilk adımı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) mart, ikinci basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise haziranda düzenleniyor ve toplam beş gün sürüyordu. Planlanan yeni düzenlemede, üniversiteye geçişte YGS ve LYS ayrımı ortadan kaldırılacak. Üniversiteye giriş sınavı süreci, haziranda bir hafta sonunda başlayıp bitirilecek.
 

Kaynak:Star

Bakmadan Geçme