Yerin Altına Pratik Çözüm

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü maliyetten ve zamandan kazanç sağlamak için son teknolojik cihazları kullanarak içmesuyu hattı görüntülemeye devam ediyor. Kalem Kamere Sistemi ile içmesuyu hattını görüntüleyerek arıza tespiti yapıyor.

“Kalem Kamera ile 60 Metreye Kadar İçmesuyu Hattı Görüntüleniyor”
    MASKİ Genel Müdürlüğü Malatya’nın altyapısını güçlendirmek için dev projeler hazırlayıp hayata geçirmeye devam ediyor. Merkez ve ilçe mahallerinde ihtiyaç doğrultusunda büyük çalışmaların yanı sıra belirli noktalarda son teknolojiyi kullanarak arızaya anında ve hızlı müdahale ediyor. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren GenelMüdür Doç. Dr. Özgür Özdemir: “Fiziki Kayıp Dinleme ekibinden arkadaşlarımız arıza olduğu düşünülen bölgeye gidiyorlar. 60 metre uzunluğunda hat görüntüleme kapasitesine sahip olan Kalem Kamera sistemini kurarak içmesuyu borularının içini görüntülüyorlar. Arızanın yerini tespit ettikten sonra söz konusu bölgede kazı çalışması yaparak arızaya anında müdahale ediyorlar. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kazı yapılan yeri kapatarak bölgeden ayrılıyorlar.” dedi.

“Kalem Kamera ile Nokta Atışı Yapıyor, Zamandan ve Maliyetten Tasarruf Ediyoruz ”
Kalem kameranın sağladığı kolaylıklarla ilgili bilgi veren Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir: “Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yerin altında bulunan vanalar kalem kamera sistemi ile tespit ediliyor. İlgili bölgede çalışmalar yapılarak, trafiği aksatmadan vana yükseltiliyor. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu uygulamayı kullanmadan önce arızanın olduğu bölgede çalışmalar yapıyor, içmesuyu borularının tamamını değiştiriyorduk. Bu durum uzun sürüyor ve maliyeti yüksek oluyordu.  Kalem Kamera Sistemini kullandığımızdan beri nokta atışı yaparak yalnızca söz konusu yerde kazı çalışması yapıyor, zamandan ve maliyetten tasarruf ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızı toz toprak anlamında yormadan, zamandan ve maliyetten kazanç sağlayarak arızalara müdahale ediyoruz. Gece gündüz özveriyle çalışan, Malatya’nın suyuna hizmet eden, altyapısını güçlendirmek için emek veren ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi. 

Bakmadan Geçme