Yeşilyurt Belediyespor 3. Lig'de

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ağrı 1970 Spor takımını 1-0 mağlup ederek 3.Lige yükselen Yeşilyurt Belediyespor’un bu tarihi başarısının Malatya’ya ve Yeşilyurt’a hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Kentimize yıllar sonra 3.Lig takımı kazandırmanın gururu ve onurunu yaşıyoruz. Tüm Malatyalıların el birliği ile gelen bu şampiyonluğun heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz” dedi. 
Bölgesel Amatör Futbol Ligi Play-Off 2.Turunda Ağrı 1970 Spor takımıyla Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksinde karşı karşıya gelen Yeşilyurt Belediyespor, baştan sona büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı Alaattin Közen’in 80.dakikada attığı golle 1-0 galip kapatarak, 3.Lige yükselme başarısı gösterdi. 
Hakem Emre Kargın’ın son düdüğünün ardından 3.Lige yükselen takımlar arasında olmayı hak eden Yeşilyurt Belediyespor’da büyük bir coşku ve sevinç yaşandı. 
Ağrı 19070 Spor ile oynanan tarihi maçı Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Yöneticileri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda taraftarla birlikte takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 90 dakikanın ardından sahaya inerek şampiyonluk sevincini teknik heyet, futbolcular ve taraftarlarla birlikte kutladı. 
Başkan Çınar, elde edilen tarihi başarıdan dolayı Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, Kulüp Yöneticileri, Teknik Direktör Hayati Palancı, futbolcuları ve kulüp çalışanlarını tek tek tebrik ederek kutladı. 
Maçı tribünden takip ederek Yeşilyurt Belediyespor’a destek veren taraftarların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yıllardır hedefledikleri 3.Lig hedefine ulaşmanın gururu ve onurunu yaşadıklarını söyledi. 
3.Lige yükselme başarısını tüm Malatya’ya armağan eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, maç sonunda yaptığı konuşmada, “ Gerçekten çok sevinçliyiz, mutluyuz, tarif edilemez duygular içerisindeyiz. Ağrı 1970 Spor takımı önünde kazanmayı hak eden bir oyun ortaya koyan ve sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılan Yeşilyurt Belediyespor’umuz hedefine ulaştı ve önümüzdeki sezon kentimizi 3.Ligde temsil etme hakkını elde etmiştir. Öncelikle bu tarihi başarıda büyük emeği bulunan Kulüp Yönetimimiz başta olmak üzere Teknik Direktörümüz Hayati Palancı’ya, antrenörlerimize, futbolcu kardeşlerimize, kulüp çalışanlarımıza, taraftarlarımıza, basın mensuplarımıza, bu takıma inanan ve dua eden tüm hemşehrilerimize canı gönülden şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Ağrı 1970 Spor maçında gerek tribünlerde yer alarak takımı destekleyen gerekse de televizyon başında dua ve destekleriyle yanımızda olan tüm hemşehrilerimize Trabzon’dan selam ve saygılarımı gönderiyorum. Malatyalılar olarak inandık, kenetlendik ve sonunda Allah’a şükürler olsun ki başardık. Malatya’ya yıllar sonra 3.Lig takımı kazandırmanın gururunu, sevincini, mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz ve artık 3.Ligdeyiz. Bugüne kadar hiçbir zaman hedefimizden kopmadık, takımımıza hep inandık ve güvendik, sonuçta hedefimiz olan 3.Lige çıkma başarısını gösterdik. Bu başarı hep birlikte hedefe inanmanın ve kenetlenmenin eseridir. İyi niyet, çalışma, azim, kararlılık, sabır, birlik ve beraberlikle takımımızı el birliği ile hak ettiği noktaya ulaştırdık. Tüm Malatyamıza, Yeşilyurtumuza bu tarihi başarımız hayırlı uğurlu olsun. Önümüzdeki sezon 3.Ligde mücadele edecek olan Yeşilyurt Belediyespor’umuz şehrimin ortak değeri Evkur Yeni Malatyaspor’umuzun alt yapısı olacak ve hem kentimizin hem de bölgemizin futbol yapısına artı değerler katacak yapıda olması için elimizden gelen çabayı ve gayreti göstereceğiz” dedi. 
Maçın ardından yaşanan büyük coşkuya ortak olan Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Yöneticileri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Antrenörler, futbolcular ve taraftarlar, şampiyonluk pozu verdiler. 

Bakmadan Geçme