Yeşilyurt'ta doğalgaz çalışmalarına engel olan evler yıkıldı

Yeşilyurt Belediyesi, Çarmuzu Mahallesinde doğalgaz çalışmalarına engel olan evlerin yıkımını gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediyesi, Çarmuzu Mahallesinde doğalgaz çalışmalarına engel olan evlerin yıkımını gerçekleştirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çarmuzu Mahallesinde devam eden imar yolu açma, ara bağlantı yollarını bütünleştirecek yol yenileme ve genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Polat’ı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz, “Mahallemizin hem doğalgaz sıkıntısının çözülmesi hem de yollarımızın daha güzel hale gelmesi için yaptıkları hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Yılsonuna kadar 20 km’nin üzerinde imar yolu açacağız”

Yeşilyurt Belediyesinin imar yolu açma hedefinin üzerinde çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Türkiye’de son yıllarda yapılan devasa hizmetler ve yatırımlar içerisinde en ciddi olanı hiç şüphesiz yolların yenilenmesi, güzelleşmesi ve modern bir seviyeye çıkartılmasıdır. Yol medeniyettir, tarih boyunca medeniyetler hep yollar üzerine kurulmuştur. Duble yollar ve bölünmüş yollarla ülkemizin dört bir tarafındaki ulaşım ağı sağlıklı bir yapıya kavuşurken, vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde bu yolları kullanıyorlar. 30 Mart 2014 tarihinde göreve geldiğimizde yaptığımız stratejik planlamamızda yıllık 10 km imar yolu açma hedefi koymuştuk. Titiz ve planlı çalışmalarımız neticesinde her yıl bu hedefin üzerine çıkma başarısına ulaştık. İlk yıl 17 km, ikinci yıl 20 km yol açarken, bu yılın Ocak ile Ekim ayı arasında 18 km imar yolu açarak ulaşım ağımızı daha güçlü hale getirdik. Yılsonuna kadar 20 km’nin üzerine çıkacağız. Vatandaşlarımızın ulaşımlarını rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için yollarımızı yeniliyoruz. Yolların açılması bölgenin gelişmesi, ekonominin ve ticaretin canlanması, doğalgaz, elektrik ve su gibi yatırımlarında daha rahat ulaşması anlamına da geliyor. Vatandaşlarımızın sorunlarını giderip, ihtiyaç olan her noktada belediye olarak varlığımızı hissettirmek için tüm ekiplerimizle çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Çarmuzu’da doğalgaz hattının geçeceği yolu açtık”

Standartlara uygun bir şekilde hizmete sunulan yolların açılmasıyla birlikte Yeşilyurt’un modern yaşam kimliğinin de ön plana çıkmaya başladığını hatırlatan Polat, çevre yolunun alt kısmındaki mahalle, sokak ve caddelerin sorunlarını çözüme kavuşturmak, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlayacak sağlıklı koşulları oluşturmak adına yoğun bir mesai yaptıklarını dile getirdi.

Polat, “İmar yolu açma çalışmalarımızın tüm hızıyla devam ettiği Çarmuzu Mahallemizde hem doğalgaz borularının geçeceği yolu rahatlatmak hem de ara bağlantı yollarının bütünleşmesine yönelik çalışmalarımızı artırarak sürdürmekteyiz. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz gece gündüz demeden burada mesai yapıyor. Doğalgazı burada yaşayan değerli hemşehrilerimizle mutlaka buluşturmamız gerekiyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu ihtiyacı karşılamak adına imar yollarını açma çalışmalarımızı görüldüğü üzere sürdürürken, çalışmalara engel teşkil eden evlere enkaz bedeli ödeyerek yıkımlarına devam ediyoruz. Son yaptığımız hizmetlerin ardından doğalgaz borularının geçeceği yolu açtık ve rahatlattık. Çarmuzu’lu vatandaşlarımız en kısa sürede doğalgaza kavuşacaktır. Ayrıca mahallemizdeki ulaşım ağını güçlendirmek, araç ve yaya trafiğini rahatlatmak adına yol yapım çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme