Yetimler kervanından aşure etkinliği

Malatya'da Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinlikleri devam ediyor.Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma derneği tarafından Muharrem ayı nedeniyle 3 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.

Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ak Parti Malatya İl Başkanı Av. İhsan Koca, ticaret ve sanayi odası TSO Malatya Şube Başkanı Oguzhan ata sadıkoğlu Yetimle Kervanı yardımlaşma ve dayanışma dernek Başkanı İhsan Çolak, ve vatandaşlar katıldı.
 
 Yetimler Kervanı Dernek Başkanı İhsan Çolak; “Bilindiği üzere Muharrem ayı içerisindeyiz. Aşure ise bu ayla özdeşleşmiş, dini ve kültürel özellikleri içerisinde barındıran önemli bir nokta olarak her yıl çeşitli organizelerle ve bireysel olmak üzere tecrübe edilmektedir. Aşurenin ortaya çıkışı ayrı bir husus olsa da bizim için buradaki en dikkat çeken yönü tıpkı aşurenin içeriğindeki farklı tahılların bir araya getirilerek yapılıp tatlı bir sunum olduğu gibi ülkemizdeki çeşitliğin de bizim için anlamının bu yönde tatlı bir ortama vesile olmasını dilerim. Bugünkü hazırlıklarımızı iki elimizin parmaklarını geçmeyecek kadar dernek gönüllülerimizin emeğiyle sunmuş oluyoruz. Bu vesileyle Yetimler Kervanı'nın kapsamında bulunan ailelerine ve derneğimize gelerek aşure ikramımıza katılan herkese şükranlarımı sunarım”
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca; “Küçük, küçük yardımlarla işe başlayan ve bugün 430 ihtiyaç sahibi yetime sahiplik yapan yetimler kervanı derneğimizin güzel bir organizasyonuyla beraberiz. Dernek Başkanlığını Yürüten İhsan Çolak’a ve derneğe hamillik yapan hayırseverlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin devamını yinelesin inşallah”
TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu; “Öncelikle, yetimler kervanına böyle güzel bir programda bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Yetimler kervanı Malatya’da kendi inisiyatifiyle Malatya’nın öz çocuklarının, ihtiyaç sahibi insanlara nasıl olabilir diye bir araya gelerek yapmış oldukları bir organizasyon. Bu anlamda da çok ciddi başarılara imza atmaktalar. Verilen yardımlarında, kendimizde şahit olduk yerine gitmesi de bizi onurlandırıyor. Aşurenin içerisindeki tahıllar gibi farklı lezzetlerin bir araya gelip Aşurede bir tat yaratmalarıyla nasıl bir lezzet oluşturuyorsa, insanlarında bir araya gelmesinin de önemini biliyoruz”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “Bu güzel etkinlikle bir aradayız. Tabi etkinliğimizi Malatya’da en güzel işleri yapan derneklerden birisi olan Yetimler Kervanı Derneği. Muharrem ayı bereket ayı. Bizlerde yetimler kervanının etkinlerinde bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yanlarında ve destekçileri olacağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz. Ne kadar çok garip gurabaya sahiplik edersek o kadar ilerleriz ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat; “Yetimler Kervanı, garip gurabaya, fakir fukaraya sahip çıkıyor ve bu çok önemli bir şey. Komşusu açken tok yatan bizden değildir medeniyetinin mensuplarıyız. Ama bunun çok ötesinde eksenine yetimleri almış ve yetimler üzerine programını yapmış bir derneğimiz. Bugün kıymetli başkanımız ve dernekteki bütün kardeşlerimizle bir araya geldik. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe hiç kimsenin gücü bize yetmez. Bir, beraber ve birlikte Malatya olalım” ifadelerini kulandı daha sonra aşure ikramı yapıldı.

Bakmadan Geçme