Yusuf Paşa Camisi'nin biran önce tamamlanması istendi

Darende ilçesinde 3 yıl önce restorasyona tabi tutularak tamiratı başlatılan Yusuf Paşa Camisi'nin biran önce tamamlanıp ibadete açılması istendi.

Darende ilçesinde 3 yıl önce restorasyona tabi tutularak tamiratı başlatılan Yusuf Paşa Camisi’nin biran önce tamamlanıp ibadete açılması istendi.
Mahalle halkı adına açıklama yapan cami cemaatinden Mehmet Akdağ, “ İbrahim Paşa Mahallemizde eski çarşı camii olarak anılıp bilinen Yusuf Paşa Camiinin gereken onarımı için 3 yıl önce başlatılan onarım hizmeti durdurulmuş ve kendi haline terk edilmiş durumda. 300 kişilik cemaat kapasitesi ile bayramlarda Darende geneline sair vakitlerde ise 300 hane halkına hitap eden tarihi caminin gelinen noktada kendi haline tek edilmesi mahalle sakinlerini olduğu kadar ilçe halkını da üzmektedir” ifadelerini kullandı.
Senelerden beri camiinin müdavimi cemaati olduğunu belirten Akdağ, camiinin akıbetinin Darendelilerin hizmetinden koparılan Nadir ve Uzunok köprüsünün konumuna döneceğinin endişesinde olduğunu belirterek, ilçe kaymakamının ve ilçe müftüsünün camiinin sahipsiz durumuna ilgi duymalarını önemle dile getirdi.
Müteahhittin tadilattan vazgeçtiğinin bilgisini aldıklarını, camiinin yapılıp yapılmayacağından haber alabilecek bir mercii ve kuruma ulaşma imkanlarının olmadığını belirten Akdağ,  “Yusuf Paşa Camimizin terk edilen halinden kurtarılması için,
mahalle sakini olarak ilçe kaymakamımızın tetkik ve olurları ile caminin projesini kaldığı noktadan takip etmeye mahalleli olarak talibiz.  Camimiz köprülerimizin akıbetine düşüp hizmet dışı kalmasın” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme