Zafer Partisi İl Başkanı Şahin'den Yazılı Basın Açıklaması

Genel başkanlığını Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın yaptığı Zafer Partisi'nin İnönü Caddesi'nde bulunan İl Binasına asılan Pankart Güvenlik şube ekipleri tarafından indirilirken, Malatya İl Başkanı Turgut Şahin ise Polis tarafından Gözaltına alındı.

Genel başkanlığını Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yaptığı Zafer Partisi’nin İnönü Caddesi’nde bulunan İl Binasına asılan Pankart Güvenlik şube ekipleri tarafından indirilirken, Malatya İl Başkanı Turgut Şahin ise Polis tarafından Gözaltına alındı.
Polis ve savcılıktaki ifadesinin ardından gönderildiği mahkemece ‘Adli Kontrol’ şartıyla serbest bırakılan Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin’in ifadesi alınırken Av. Muhammet Arıkan’da hazır bulundu.
Adli Kontrol kararıyla serbest kalan Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Turgut Şahin Yazılı Basın açıklaması yaptı.
Yaptığı yazılı basın açıklamasında İl Başkanı Şahin şu ifadelere yer verdi;
“ Basın Duyurusu
16 Eylül Cuma günü Partimizin İl binasına yönelik olarak; Adalet Bakanlığı Muhabere Bürosu aracılığı ile iktidar tarafından verilen siyasi talimat üzerine hukukun üstünlüğünü korumak ve Anayasaya uymakla görevli Cumhuriyet Savcılığı tarafından, kime ve nereye yönelik olduğu belli olmayan suç (hakaret) iddiası ile kolluk teşkilatı tarafından baskın düzenlenmiştir.
Hukukun evrensel normları ve AİHM karar ve içtihatları ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olan bu baskın, aynı zamanda T.C. Anayasası’nın 26. Maddesine de aykırı olup hükümet tarafından adliyeye talimat verilerek Bağımsız Yargının da siyasi emellere alet edildiği görülmüştür.
Oligarşik dikta rejimi hayali kuran iktidar elitlerinin siyasi emellerini HSK ve adliye üzerinden baskı unsuruna dönüştürerek oluşturmaya çalıştıkları siyasi iklim sadece dikta monarşilerine mahsus CUNTA eylemleridir.
Siyasi partiler kanunu ve örgütlenme hakkına yönelik olarak düzenlenen bu baskını kınıyoruz. Emevi saltanatını arayan ve 100 yıl önce İngiliz zırhlısı ile kaçan zihniyetin Kraliyet saraylarında eğitim alarak yeniden Türk milletinin kaderine kelepçe vurmaya çalıştıkları hususu da gözlerden kaçmamıştır. T.C devletinin anayasal düzeni ve Üniter yapısını bozmak üzere tarikat-cemaat denkleminde PLANLI YIKIM harekâtı düzenleyen İngiliz hayranlarının Türk siyasi hayatı ve Bağımsız yargıya karşı menfur tutumları da tükenmişlik göstergesidir.
Türk milletinin asırları aşan devlet ve millet geleneğine sinsi operasyon çeken BOP eş başkanlığı görevlilerinin, Türk devletine ve yargısına ve siyasi hayatına kast ettiği bu günler geçicidir. 2023 seçimleri ile birlikte Türk Devletini, Türk milletine verecek olan muhalif siyasi iklimin yine bağımsız yargı önünde mutlaka hukukun üstünlüğüne dayalı Cumhuriyet ilkeleri ışığında hesap soracağını da salık veririz.
Yüce Atatürk’ün de dediği gibi “ muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur “
Ne mutlu Türküm diyene. 16.09.2022.
Turgut Şahin
Zafer Partisi Malatya il başkanı

Bakmadan Geçme