Ziraat Bankası Yeri Meydan Olacak

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın eski belediye binası yanındaki Ziraat Bankası’nın yıkılarak meydan yapılması ile ilgili Ankara nezdinde sürdürdüğü girişimler başarıyla sonuçlandı. Yaklaşık 10 yıldır sürdürülen görüşmeler sonucunda, Ziraat Bankası yeri ile Doğa Cadde AVM yanında Büyükşehir Belediyesine ait arsanın takası için protokol imzalandı.

19 Ocak Cuma günü Başkanlık Makamında düzenlenen imza protokolüne Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bülent Suer, Bölüm Başkanı Vedat Çelikbilek ile bölge müdürleri katıldı.

Çakır: Meydan eksikliğini ciddi manada giderecek
İmza töreni sırasında yapılan protokolün hayırlı uğurlu olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ziraat Bankası yerinin mevcut meydana katılmasıyla birlikte Malatya’daki meydan eksikliğinin ciddi manada giderileceğini söyledi.
Eski belediye binası yerinin Malatya için çok önemli bir meydan olduğunu, Ziraat Bankasının da bu meydanın içerisinde kaldığını kaydeden Başkan Çakır, özetle; “Bu meydanın içerisinde olan Ziraat Bankası ile Esenlik Market, oradaki meydan dokusunu öldürüyordu. Ziraat Bankası ile Esenlik Marketin meydana katılması yönünde kamuoyunda da ciddi bir beklenti vardı. Ziraat Bankasının devri için yıllardır çalışıyorduk. Şu anda bu çalışmalarımızı tamamladık. Ziraat Bankasına ait olan 625 m2 yerin meydan, yol ve park olarak düzenlenmesi için Belediyemize devredilmesi, aynı zamanda eski Tekel Binası yeriAVM yanındakimülkiyeti Belediyemize ait 1.135 m2arsanın devri ile birlikte 3 bin 600 m2 kapalı alan yapımını 2 yıl içerisinde teslim etmek kaydıyla bir protokol anlaşmasına vardık. 

Kısa süre içerisinde Ziraat Bankasını yeni yerine taşıyarak, bu binanın yıkımını gerçekleştireceğiz. Burası Malatya’mızın meydan noktasındaki eksikliğini ciddi manada gidermiş olacak. Ziraat Bankası yetkililerine, Yönetim Kurulu Başkanına, Genel Müdür ve yardımcılarına, bütün ekibe teşekkür ediyorum. Malatya’nın meydana ihtiyacı vardı. Malatya için iyi bir anlaşma olduğu kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Suer: Malatya’ya katkı sunan projelerin içerisinde olmaya devam edeceğiz
Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bülent Suer de yaptığı kısa konuşmada bu projenin 2008 yılından bu yana devam eden bir proje olduğunu belirterek, Ziraat Bankasının en önemli özelliklerinden bir tanesinin şehre ve insana yönelik olan sosyal projeler içerisinde yer alması olduğunu söyledi. Suer, “Biz Malatya’da Katılım Bankamızla birlikte 9 tane şubemizle hizmet veriyoruz. Eminim ki burası uzun yıllar Ziraat Bankası parkı, meydanı olarak anılacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Malatya’ya katkı yaratacak her projenin içerisinde olmaya devam edeceğiz. Böyle bir projede bulunmaktan keyif alıyoruz, mutluluk duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Proje 2 yıl içerisinde tamamlanacak
Konuşmaların ardından 625 m2 Ziraat Bankası yeri ile eski Tekel binası alanındaki Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1.135 m2’lik arsanın takası ile ilgili protokol imzalandı. İmzalanan protokolle Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğa Cadde AVM yanındaki 1135 m2 arsa üzerine 3 bin 600 m2 kapalı alana sahip binayı 2 yıl içerisinde yaparak Ziraat Bankasına teslim edecek ve akabinde Ziraat Bankasını yıkarak, meydan olarak düzenleyecek.

Bakmadan Geçme