Bu Toprakların En Büyük Gücü Şehadettir

Malatya Valisi Ali Kaban, ''Bu Toprakların En Büyük Gücü Şehadettir''.

Vali Ali Kaban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Rasim Bulut ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı H.Ziya Öztürk, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Muharrem Kıbrız ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dernek Başkanı Sıddık Selçuk ve dernek üyelerini, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile makamında kabul etti.
 
Kendilerini kabullerinden dolayı Vali Kaban’a teşekkür eden Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Kıbrız,  Malatya’da faaliyet gösteren Vakıf ve Dernekler olarak buradayız. Şehitlere ve sonradan vefat eden Gazilere Allah’tan rahmet dilerken, Şehit ailelerine, Gazilere ve yakınlarına sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk dileyen Kıbrız bayrağımızın daima gönderde dalgalanması, birlik ve beraberlik, huzur ve barış içerisinde yaşaması dilek ve temennisinde bulundu.
 
Vali Kaban’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tüm şehit ailelerimizin derneklerine, onların değerli başkanları olarak sizlere, sizlerin şahsında bütün ailelerimize, şehitlerimize buradan saygılarımı sunmayı bir borç biliyorum. Bu bizim en büyük borcumuzdur. Zira her tür sorunu çözebilirsiniz ekonomik anlamında, toplumsal anlamda, kültürel anlamda ihtiyaçların değişimine göre tavır alabilirsiniz ama eğer bir ülkenin varlığı gündeme gelmiş, varlığına bir saldırı olmuşsa, bir ülke gündeminde o ülkenin varlığı tartışılır hale gelmişse, toprağı, bayrağı tartışılır hale gelmişse, orada ömrünü hiçe sayarak en büyük fedakârlığı yaparak hayatından vazgeçen cengaverler, serdengeçtiler olmadıkça bu ülkenin hiçbir geleceğinden bahsedilemez. O anlamda aslında geçmişte kalmış gibi gözüküyor şehitlerimiz. Şehitlerimiz bizim geçmişimiz değil geleceğimizdir. Geleceğimizi kuran güçtür. Bu toprakların en büyük gücü her zaman söylüyorum şehadettir. Bu anlamda bu topraklar şehadetle birlikte cennet haline geliyor. Bir toprağı vatan yapan oradaki kandır dedikleri gibi aslında bir toprağı cennet yapanda buradaki şehittir. Bu anlamda biz bu vesileyle bu anma günleri vesilesiyle şehitlerimizi ve şehitlerimizin bize emanet olarak geride bıraktıklarını tekrar hatırlanmaktır. Unutmuyoruz da bunu siz de biliyorsunuz. Her zaman şehit ailelerimiz özellikle şehit ailelerimizle ilgili sürekli yıl içerisinde programlar yapıyoruz. Onları bağrımıza basıyoruz. Biliyorsunuz bizim hanımefendinin Gönül Elçileri Programı projesi dahilinde şehit annelerimizle bir araya geliyorlar, orada şehitlerimizi anıyorlar, haftada bir, on beş günde bir yapılan program devam edecek inşallah. Tüm annelerimizi orada ağırlamış, tekrar şehitlerimize rahmet okumuş, onları rahmetle almış olacağız. Unutmuyoruz ama böylesine spesifik günlerle de anmamız gerekiyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle tekrar ben bütün şehitlerimize rahmet diliyorum, onların şefaati ülkemizin üzerinden eksik olmasın diyorum, geriye kalan şehitlerimizin bütün yakınlarıma sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme