988 yerleşim yeri ulaşıma kapandı
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 988 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bitlis, Van, Muş ve Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 988 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bitlis
Bitlis'te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı 219 köy yolunun kapandığını, çalışmaların devam ettiğini belirtirken, Belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda karla temizleme çalışması başlattı.
Van
Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 74 mahalle ile 161 mezraya ulaşım sağlanamıyor.
Karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Muş
Muş'ta dün gece etkisini artıran kar nedeniyle 250 köy yolu ulaşıma kapandı, kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.
Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle kapanan 250 köy yolunun ulaşıma yeniden açılması için çalışma yürütüyor.
Hakkari
Kentte dün akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle 284 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için kırsal bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.