Ağbaba'dan 15 Temmuz Açıklaması: Yine 'Kandırıldık' Diyecekler

Ağbaba, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 8. yıldönümünde yaptığı açıklamada, '15 Temmuz darbesine karşı direnişin bizlere öğretisi, devleti bu tür yapılanmalara teslim etmemek ve bunlara karşı topyekûn mücadele etmektir.' Dedi.

Ağbaba'dan 15 Temmuz Açıklaması: Yine 'Kandırıldık' Diyecekler

Ağbaba, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 8. yıldönümünde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz darbesine karşı direnişin bizlere öğretisi, devleti bu tür yapılanmalara teslim etmemek ve bunlara karşı topyekûn mücadele etmektir.” Dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

ŞİMDİ DE CEMAATLERLE AYNI YOL İZLENİYOR
“15 Temmuz’un üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen AKP’nin hala gerekli dersleri almadığını açıkça görüyoruz.Bu darbe girişimine giden yolun AKP-FETÖ işbirliği olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor” diyen Ağbaba, “251 Yurttaşımızın hayatına mal olan hain darbe girişiminin ardından AKP’nin akıllanıp buna göre adımlar atacağını beklerken maalesef izlenen politikalardan bunun gerçekleşmediğini görüyoruz. Bakanlıkları tarikatlara-cemaatlere pay edip sonra bir kez daha ‘kandırıldık’ diyecekler. Ortada bir kandırılma yok, tıpkı FETÖ gibi birlikte yol alma, devleti birlikte pay etme, kamu mallarına çökme, adam kayırma, torpil vb. var. Geçmişte FETÖ ile nasıl yol alındıysa şimdi de farklı adlar altındaki cemaatlerle aynı yol yürünüyor.” dedi.

DOĞRU ADIMLAR ATILMALI
Ağbaba;  “15 Temmuz halkın darbeye karşı direnişi, bizlere devleti bu tür yapılanmalara teslim etmemek ve topyekûn mücadele etmeyi öğretmiştir. Devleti yandaşların, nepotizmin, tarikatların oyuncağı haline getirmenin bedelini tüm yurttaşlarımız ödedi, böyle devam ederse ödemeye devam edecektir. 15 Temmuz’dan ülkeyi yönetenlerin ders alması, bir daha bu tür girişimlere izin verilmemesi için doğru adımlar atması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamasının sonunda; “Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimini önlemek adına canını ortaya koyarak şehit olan 251 yurttaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, 2193 gazimizi şükranla anıyorum.”dedi.