Bu şehir boşalır, Malatya yok olur, Malatya viraneye döner
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, 'İnönü Üniversitesi tarafından yapılmış olan bilimsel araştırma sonucuna göre, depremden sonra Malatya'da her 10 kişiden 6'sı imkan bulduğunda bu şehri terk etmek istiyor.
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “İnönü Üniversitesi tarafından yapılmış olan bilimsel araştırma sonucuna göre, depremden sonra Malatya'da her 10 kişiden 6'sı imkan bulduğunda bu şehri terk etmek istiyor. Malatyalıları bu hale getirenler tekrar göreve gelirse bu şehir boşalır, Malatya yok olur, Malatya viraneye döner. Bunu önlemenin tek yolu 31 Mart günü sandıklarda kullanılacak oydur, Malatyalıların iradesidir” dedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Yeniden Huzur, Yeniden Bereket, Yeniden Refah için artık biz varız. 31 Mart'ta Malatya iradesine sahip çıkacak, yeniden büyük Malatya'yı hep birlikte inşa edeceğiz. Yeniden Refah Partisi kadroları olarak, sadece Ahlaklı Belediyecilik ilkesi ile yola çıktık. Amacımız ne kimseye kazandırmaktır ne de kaybettirmektir. Yeniden Refah Partisi seçimlere sadece kazanma parolasıyla çıkmıştır. Siyaseti alternatifsiz, milletimizi kararsız bırakmadık.” dedi.
Bilal Yıldırım, “Malatya 6 Şubat'ta çok büyük bir yıkım yaşadı. Maalesef Malatya'da yaralar istenilen ve beklenilen düzeyde sarılamadı. Malatya halen 6 Şubat gününü yaşıyor. 6 Şubat süreci sonrasında Malatya'da belediyecilik tamamen enkaza dönüştü. Belediyeler insanların umut ve ümidin arttıracak şehircilik konusunda bir adım bile atmadılar. Parası ve arsası olan insanlar bile 1 yıldır evini ve işyerini yaşanan belirsizlikten dolayı yaptıramadılar, yaptırılmadı. Merkezi hükümet, depremin yaşandığı diğer illere göre Malatya'ya gereken desteği gerçekleştirmediği gibi, olması gereken sahiplenmeyi de yansıtmadı. Malatya'nın depremden sonra iktidara 5 milletvekili ve belediyeleri vermiş olmasının hiçbir katkısı olmadı. Malatya'da halen yerinde dönüşüm konusu belirsizlik yaşıyor, orta hasarlı binalar konusu halen çözülmüş değil, kiracı olan vatandaş ortada kalmış, esnaf iş yapamıyor, evine ekmek götüremez hale getirildi. Malatya bunları unutmamalı. Malatyalılar sandık başında tüm bu olumsuzlukları bir kez daha gözden geçirmeli. İnönü Üniversitesi tarafından yapılmış olan bilimsel araştırma sonucuna göre, depremden sonra Malatya'da her 10 kişiden 6'sı imkan bulduğunda bu şehri terk etmek istiyor. Malatyalıları bu hale getirenler tekrar göreve gelirse bu şehir boşalır, Malatya yok olur, Malatya viraneye döner. Bunu önlemenin tek yolu 31 Mart günü sandıklarda kullanılacak oydur, Malatyalıların iradesidir. 22 yıldır Kuzey Çevre Yolunu yapamayanlara, 22 yıldır Malatya'ya bir adliye binasını bile inşa ettiremeyenlere bu kent teslim edilir mi? Söz Malatyalılar da, mühür Malatyalılar da. 31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize ve Malatya'mıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kaydetti.
-KALE'DE İFTAR
Kale ilçesinde Belediye Başkan Adayı Cemal Akdemir tarafından verilen iftar programına geniş bir katılım oldu.
Yeniden Refah Partisi Kale Belediye Başkan Adayı Cemal Akdemir, “Halkımızın talebi üzerine aday oldum. Siz istediniz, bende geldim. Bıraktığımız yerde projelerimizi devam ettireceğiz. Kale'mizi yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz” dedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Kale'de yeniden hizmet döneminin Cemal Akdemir ile yeniden başlayacağını belirterek, “Kale'de hizmetler kaldığı yerde Cemal başkanımız ile yeniden devam edecek. Başkanımız Kale'ye inanılmaz hizmetler yapmış. Biz Kale'yi ve Büyükşehir'i kazandığımızda Kale'mizi Doğu'nun Paris'i yapacağız. Bunu siyaset gereği söylemiyorum. Bunlar hizmetin gereğidir. Refah partili belediyeler hizmet için vardır.” İfadelerini kaydetti.