Depremde şiddetli sarsılan Malatyalılar: Alışmaya çalışıyoruz ama alışılacak gibi değil

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı.

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili konuşan halk, uzun bir aranın ardından çok şiddetli bir şekilde sallandıklarını dile getirdiler.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini açıkladı.

Saat 10.46'da meydana gelen depremin derinliğinin 10.07 kilometre olarak ölçüldüğü ifade edildi. Deprem Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Bitlis ve Batman'da da hissedildi.

Depreme kimi evlerinde kimi işlerinde yakalanan Malatyalılar, meydana gelen şiddetli sarsıntıyla birlikte kendilerini dışarı atarak park ve boş alanlar gibi güvenli yerlere gittiler.

"İl dışından gelir gelmez depreme yakalandım"

Sarsıntıyla birlikte kendini dışarı attığını söyleyen Serhat Uzala, "İçerideydim bir an da büyük bir sarsıntı oldu. Deprem olduğunu hissetmemle birlikte kendimi dışarıya attım. Çok kötü ve baya sallandık. Uzun zamandır artçılar olmuyordu. Ben il dışındaydım, yeni geldim. Gelir gelmez depreme yakalandım. Rabbim bir daha yaşatmasın." dileğinde bulundu.

"Baya şiddetli ve uzun sürdü"

Ramazan Ergül, "Deprem yaşadık, baya şiddetli ve uzun sürdü. Şehirde bir panik havası hakim. Malum okul saatine denk geldiği herkes çocuklarını almak için okula gitti. Şu an da bir sıkıntı görünmüyor. Tabi uzun süredir böyle bir sarsıntı yaşamamıştık. Ara sıra ufak tefek sarsıntılar oluyordu ama uzun süreden beri böyle bir sarsıntı yaşamadığımızı için panik havası yüksek oldu. Çok şiddetliydi. Rabbim herkesin yardımcısı olsun." dedi.

"Alışmaya çalışıyoruz ama alışılacak gibi değil"

Selim Güzel adlı vatandaş ise, "Deprem her zaman ki gibi baya şiddetliydi. Alışmaya çalışıyoruz ama alışılacak gibi değil. Herkese geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun." temennisinde bulundu.

Bakmadan Geçme