Elazığ MEM AR-GE'den Bölgeye Hitap Eden Dev Proje

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü 'Teknoloji ile Donatılmış Seralara Kavuşuyoruz' Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Eğitimi Programı sessiz sedasız düzenlenen İl MEM Müdür Yardımcısı Fatih KÖMÜRLÜ 'nün katıldığı Sertifika Programı ile sona erdi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Teknoloji ile Donatılmış Seralara Kavuşuyoruz' Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Eğitimi Programı sessiz sedasız düzenlenen İl MEM Müdür Yardımcısı Fatih KÖMÜRLÜ 'nün katıldığı Sertifika Programı ile sona erdi.

Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış ve Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında kabul görmüş olan TRB1/21/TD/0029 sözleşme numaralı "Teknoloji ile Donatılmış Seralara Kavuşuyoruz" isimli proje kapsamında yönetici ve öğretmenlere yönelik olarak toplam 20 saatlik eğitim 13-17 Haziran 2022 tarihleri arasında ilimiz Cemil Meriç Fen Lisesi Konferans Salonunda 15.00-18.00 saatleri arasında 36 eğitimcinin katılımı ile düzenlendi.

Teknik Desteğin İçeriği:
Çalışmanın temel amacı; Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında hobi alanları oluşturarak sera kurulmasını sağlamak ve bu seraların Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek katkılarıyla alanında uzmanlaşan eğitimciler koordinesinde akıllı teknoloji yöntemleriyle aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamak. Çalışmanın ilk aşamasında; ilimiz merkezinde 1 İlkokul, 1 Ortaokul, 1 Meslek Lisesi ve 1 Anadolu Lisesi kurumunda akıllı teknolojiyle donatılmış sera kurulması hedeflenmektedir.
Projenin amacına uygun şekilde işleyebilmesi için bu alanda ilgili tüm eğitimcilerin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Fırat Kalkınma Ajansı'nın vermiş olduğu teknik destek sayesinde öncelikli yetiştirilecek 36 eğitimcinin önderliğinde kurulacak seralar, akıllı teknolojiyle donatılarak tüm öğrencilerin kendi ürünlerini ekmesi, bakımının sağlanması ve ürünlerin toplanması sağlanacaktır.
Kurulacak seralar teknoloji ve tarımla buluşturularak tamamen akıllı sistem yönetimi ile kontrol edilecektir. Küçük devre sistemi ile seralar kontrol altına alınacak, toprak ve nem sensörleri kurulacaktır. Bu şekilde toprağın nemi azaldığında bu Yapay Zeka sistem devreye girecektir. Güneş panelleri ile beslenen ve dışarıdan herhangi bir müdahale olmadan elektronik vanalarla sulama, damlama sistemiyle gerçekleştirilecektir.
İklime uygun sebzeler ve meyveler ekilecek, bu ürünlerin günlük bakımları, gelişimleri ve olgunlaşan ürünlerin toplanması ise öğrenciler tarafından sağlanacaktır. Atık malzemelerin geri dönüşümünün öneminin vurgulanabilmesi için seraların belirli bölümleri bu malzemelerden oluşturulması hedeflemektedir.
Haber Sitemiz adına, katılımcı öğretmenlerde ciddi bir zihinsel dönüşümlerine katkı sağlayan bu büyük projede emeği geçen AR-GE Biriminde emek veren Sn. Murat YILDIZ'a, ekibinde yer alan uzmanlarımıza, bu eğitimde emek veren değerli hocalarımıza en kalbi duygularımızla binlerce teşekkür ediyor, “İyi ki Varsınız” diyoruz.

Bakmadan Geçme