ErasmusDays 2024 Bilgilendirme Semineri ile Gençlere Avrupa Fırsatlarını Tanıttı

Malatya Büyükşehir Belediyesi 'ErasmusDays 2024' Bilgilendirme Semineri ile Gençlere Avrupa Fırsatlarını Tanıttı

Youtube Kanalı
Abone Ol

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak gençlere ücretsiz bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası ve İnönü Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi işbirliğinde ErasmusDays 2024 Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.
İnönü Üniversitesi Merkez Amfiler / Amfi 3'te gerçekleşen bilgilendirme seminerinde, Eurodesk uzmanları öğrencilere Erasmus+ başvuru süreçleri, yurt dışı eğitim ve staj imkânları, gönüllülük projeleri gibi konular hakkında detaylı bilgiler verdi.
Seminere katılan öğrenciler, Erasmus+ programı ile nasıl yurt dışına çıkabileceklerini öğrenme fırsatı buldu ve uzmanlara birebir sorularını yönelterek, merak ettikleri konularla alakalı bilgiler aldılar. Öğrencilerin bu tür programlardan yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.
Ayrıca seminerde Malatya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası İrtibat Kişisi Gönül Nezafet Türkoğlu tarafından üniversitede eğitim gören öğrencilere Avrupa Birliği (AB) fırsatları, Avrupa Gönüllülük Hizmetleri, DiscoverEU, staj hareketliliği ve diğer AB fırsatları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Yaklaşık 250 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen program 2 saat kadar sürdü.
Eurodesk Türkiye Temas Noktası Nedir?
Eurodesk, Erasmus+ programı başta olmak üzere gençlerin Avrupa'daki eğitim, staj ve gönüllülük fırsatları hakkında bilgi edinmelerini sağlayan bir bilgi ağıdır.

Bakmadan Geçme