Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camisi önünde toplanan kadınlar, sessiz oturma eylemi yaptı.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camisi önünde toplanan kadınlar, sessiz oturma eylemi yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bağcı, gazetecilere, vicdan sahibi sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını anlattı.

Bağcı, "Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. Biz vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde de İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Programa, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Atın, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar iştirak etti.

Bakmadan Geçme