Hatice Akbaş Madalyayı Garantiledi: Genç Boksör Finalde

Milli boksörümüz Hatice Akbaş, kadınlar 54kg çeyrek finalinde Moğolistan'dan Enkhjargal Munguntsetseg'i mağlup ederek yarı finale yükseldi ve Paris2024'teki ilk boks madalyamızı garantiledi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks branşında milli sporcu Hatice Akbaş, Fransa'nın başkenti Paris'teki North Paris Arena'da yapılan kadınlar 54 kilo çeyrek finalinde Moğol Enkhjargal Munguntsetseg ile karşılaştı.

Finale yükselerek madalyayı garantiledi. Rakibini 5-0 yenerek çeyrek finale yükselen Hatice'nin rakibi daha sonra belli olacak.

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer ilgililer, müsabakayı salonda izledi. Bakan Bak, müsabaka sonunda bir araya geldiği Hatice ve milli takım antrenörlerini tebrik etti.

Gösterdiği üstün performansla rakiplerini geride bırakan Akbaş, Türkiye'ye yeni bir zafer getirme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye'nin gelecek vaat eden boksörlerinden Hatice Akbaş, bir kez daha ülkemizi gururlandırdı. Genç sporcu, katıldığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks branşında milli sporcu Hatice Akbaş, sergilediği etkileyici performansla finale yükselmeyi başardı. Turnuvanın başından bu yana rakiplerine üstünlük sağlayan Akbaş, yarı finalde de üstün bir mücadele sergileyerek adını finale yazdırdı.

Genç boksör, final maçında da aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğini belirtti. "Hedefim altın madalya ve bunu başarmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek benim için bir onurdur," diyen Akbaş, final maçı öncesinde motivasyonunun yüksek olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme