Kırklareli'ndeki darbe girişimi davası sanıkları savunma yaptı
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kırklareli Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek için yola çıkan, vatandaşlar ve polis...
Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kırklareli Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek için yola çıkan, vatandaşlar ve polis tarafından otoban girişinde durdurulan 81 eski asker savunma yaptı.
Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan duruşma salonunda Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu, 81 sanık katıldı.
Duruşmanın birinci gününde Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk'ün mütalaası okundu. Ardından avukatların ve sanıkların savunmalarına geçildi. Sanık Astsubay Çavuş Cemalettin Bayrak, savunma yaparak savcılığın mütalaasını kabul etmedi.
'Askerlik mesleğini seçtiğim için çok pişmanım'
Bayrak savunmasında, 25 günlük askerken tutuklandığını ve 11 aydır cezaevinde yattığını söyledi. Bayrak, 'Meslekte 25 gün mesai yaptım. Suçum olmadığı halde 11 aydır tutukluyum. Bu durumu ve görevini iyi yapmayan herkesi kınıyorum. Askerlik mesleğini seçtiğim için çok pişmanım. Nasıl bir meslek ise hem kahraman hem de vatan haini yapıyor. Tahliyemi talep ediyorum' dedi.
'Mahkemeye olan güvenim sarsıldı'
Sanık İsmail Tunç da savunmasında, 'Eşim kanser oldu. Tedavi görmeye başladı. Eşim ölürse bundan mahkeme heyeti suçludur. Eşim tedavi görmeye başladı. Çocuğum da bakımsız kaldı ve başkalarına 'anne ve baba' diyor. Benimle aynı konumdaki diğer sanıklar tutuksuz yargılanıyor. Baklavacılar, kavurmacılar, damatlar aklanmaktadır. Adalet bunun neresindedir. Mahkemeye olan güvenim sarsıldı' şeklinde ifade verdi. Sanıklar, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçlarından ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.