Malatya'nın Ulaşım Ağı ve Alt Yapısını Güçlendirmek İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Sİraç Ölmeztoprak Tbmm Genel Kurulu'nda Konuştu Malatya'mızda Asrın Afetinin Yaralarının Sarılması İçin Yoğun Bir Çaba İçerisindeyiz'

Ölmeztoprak Tbmm Genel Kurulu'nda Konuştu Malatya'mızda Asrın Afetinin Yaralarının Sarılması İçin Yoğun Bir Çaba İçerisindeyiz”

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesi Malatya'da yürütülen imar ve ihya sürecinde yaraların sarılması ve yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Ölmeztoprak Malatya'da devam eden çalışmaların en kısa sürede tamamlanması noktasında yoğun bir gayret ve çaba içerisinde olduklarını söyledi.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güvenli konut ve ticari alanlarımızı tamamlama hedefine hızla ilerliyoruz” diyen Ölmeztoprak, Malatya'da devam eden kalıcı konut ve kalıcı işyerleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE HEDEFLERİMİZE İLERLEMEYE DEVAM EDİYORUZ
Ölmeztoprak; “Malatya'mızda yeniden imar, ihya ve inşa sürecindeyiz. Asrın Afeti sonrası toparlanmak ve Malatya'mızın her köşesine güvenli, sürdürülebilir bir alt yapı ve üst yapı sunmak amacı ile kapsamlı projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda depremden etkilenen hemşehrilerimizin hanelerine geçiş sürecini hızlandırmak, kalıcı konut ve kalıcı işyerlerini bir an önce tamamlamak en temel hedeflerimizdendir. Bu çerçevede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız eliyle başlatılan konut projelerimizde Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve destekleri ile güvenli konut ve ticari alanları tamamlama hedefine doğru hızla ilerlemeye devam ediyoruz. Malatya'mızda deprem sonrası imar ve ihya çalışmaları kapsamında Akçadağ'ımızda ve Doğanşehir'imizde dahil olmak üzere toplamda 54 rezerv alanda projeler yürütülüyor. Şehir merkezimizde 43 rezerv alanda başlatılan projeler, 68 etap dahil olmak üzere 71 etap halinde, toplamda sadece rezerv alanlarda 40 bin 785 bağımsız bölüm oluşturulması hedeflendi. Bu hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar 39 etap ihale edildi, 10 etabın da ihale süreci devam ediyor. 15 alanda ayrıca 19 etap üzerinde çalışmalarımız da yoğun bir şekilde sürüyor. Malatya'mızın şehir merkezi ve kırsalında toplamda 80 bin 665 hak sahiplerimize yönelik projelerimizi belirledik. Hemşehrilerimizin kalıcı konut ve işyerlerine kavuşması adına çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu süreç içerisinde 79 bin 702 konut ve işyerinin inşası planlanmış durumda. Şu ana kadar kuraları çekilen 17 bin 438 kalıcı konutumuzun hak sahiplerine teslimatları gerçekleştirildi. 79 bin 702 bağımsız bölümden 25 bin 701'inde gerek altyapısı gerek üst yapısı ile yeni yerleşim alanları oluşturduk. 40 bin 785'i şehir merkezinde, 13 bin 216'sı kırsal alanlarda yer alıyor. Şu anda 56 bin 779 konutun hem ihalesi tamamlanmış hem de şantiye çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ
Malatya'daki 75 konteyner kent ve 37 bin konteynerda ikamet eden depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun bir gayret içerisinde olduklarının altını çizen Milletvekili Ölmeztoprak; “6 Şubat Asrın Afeti sonrası Malatya'mızda hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 75 konteyner kent kuruldu. Bu alanlarda tam 37 bin konteyner bulunmakta. Buralarda emniyet, güvenlik ve huzur için jandarma ekipleri ve özel güvenlik birimleri görev yaptığı gibi, güvenlik kameraları ile 7/24 izleme ve takip yapılıyor. Yine belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde konteyner kentlerdeki faaliyetler koordineli bir şekilde yürütülmektedir. Hemşehrilerimizin sosyal alan ve faaliyetlere katılımı, eğitim destekleri, kurslar, okul için ihtiyaç duyulan destekler, anne-bebek sağlığı, hijyen konusunda eğitimler, büyüklerimiz yaşlı çınarlarımız için sosyal destek programları, sanat atölyeleri gibi her türlü ihtiyaçların karşılanması ve eksiklerin giderilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konteyner kentlerde çocuklarımız ve gençlerimiz için de zaman zaman açık hava ve kültürel etkinlikler de düzenlenmektedir. Hem sosyal entegrasyonu desteklemek hem de entegrasyon ile birlikte kalıcı konut ve işyeri projeleri tamamlanana kadar hemşehrilerimizin ihtiyaçlarının karışlanması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

2025 YILI SULA DÖNEMİNDE HERHANGİ BİR SIKINTI İLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
2025 yılı sulama sezonuna kadar Malatya'da depremden zarar gören sulama suyu kaynaklarındaki hasarların giderilmesi için yoğun bir çaba sarf edildiğini belirten Milletvekili Ölmeztoprak şu ifadelere yer verdi; “Malatya'mızın sembolü haline gelen kayısı, hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Uluslararası pazarda sağlam bir yer edinen kayısımız, hemşehrilerimizin geçim kaynaklarından biri, Malatya'mızın dünya çapında tanınmasında önemli bir rol oynuyor. Tüm tarımsal ürünlerimizi ve alanlarımızı (başlıca; ceviz, badem, elma, çilek, armut, ayçiçeği, fasulye) toprağımızın bereketini ürünlerimizle buluşturma gayreti içerisindeyiz. Kayısısı ile sadece ulusal değil, uluslararası pazarda da kendini gösteren, dünyaya sesini duyuran Malatya'mızın sulama suyu kaynakları da Asrın Afetinden zarar gördü. Malatya'mızın bereketli topraklarına yeniden hayat vermek adına sulama kanalları ve baraj onarımlarına büyük önem veriyoruz. Asrın Afetinin sulama suyu konusunda zarara neden olduğu arazilerdeki 106 bin dekarlık tarım arazisinin sulama suyu sıkıntısını 2025 yılı sula dönemine kadar çözebilme gayreti içerisindeyiz. Sultansuyu Barajı ve Yoncalı Sulaması gibi projelerimizle tarım alanlarımızı suyla buluşturmayı hedefliyoruz. Bu konunda çalışmalarımız devam ediyor. 2025 yılı sula sezonuna kadar çalışmaların tamamlanabilmesi için yoğun mesai harcıyoruz. İlçelerimizde de gölet ve barajlar ile ilgili çalışmalarımız var. Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Taşkın Koruma Projeleri kapsamında deprem sonrası taşkın riski taşıyan bölgelerde güvenliği sağlamak adına Doğanyol ve Hekimhan'da yeni baraj projeleri başlattık, mevcut sulama altyapısını onarıyoruz. Bu projelerle hemşehrilerimizin su ihtiyacını karşılamak, tarımsal üretimin sürekliliğini sağlamak için verimli adımlar atmaya gayret eriyoruz.”

MALATYA'NIN ULAŞIM AĞI VE ALT YAPISINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ
Milletvekili Ölmeztoprak Malatya'nın ulaşım ağı ve alt yapısının güçlendirilmesi ile hızlı tren projesine dair de şu ifadeleri kullandı; “Malatya'mızın modern ulaşım ağı ve alt yapısını güçlendirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Malatya Çevre Yolu Projemiz ile ticari faaliyetleri canlandıracak, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımı rahatlatacak geniş bir ağ kurma çalışmalarımız devam ediyor. 53,5 kilometrelik bu yolun 38,2 kilometresi yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Beylerderesi Viyadüğü'ne de alternatif bir viyadük ve yeni bir güzergah ile oradaki yeni yerleşim yerinde herhangi bir trafik sorunu yaşanmaması için şehrimizin trafik yükünü hafifletecek bir çalışma içerisindeyiz. Hızlı Tren Projesi ile ilgili bağlantıları da güçlendirmeye çalışıyoruz. Narlı-Malatya Hızlı Tren Projesi ile Malatya'mızı ülkemizin dört bir yanına daha yakın hale getireceğiz. Bu projeyle yılda yaklaşık 8,5 milyon ton yük taşıma kapasitesine ulaşarak ticaretimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

İLKHA

Bakmadan Geçme