Sivil Toplum Kuruluşlarının Tarihçesi ve İşlevleri' konusu ele alındı
STK Akademisinde Sivil Tolum Kuruluşlarının Tarihçesi ve İşlevleri Ele Alındı
Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından STK'ların kapasitelerini geliştirmek amacıyla başlatılan “Sivil Toplum Akademisi” programının ilk konferansı olan ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Tarihçesi ve İşlevleri' konusu ele alındı.
Ramada Otel'de düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve konferansların konuşmacısı olarakİnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gökhan Tuncel katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşmalarını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu,STK Akademisini yapma amaçlarının güçlü sivil toplumlar ışığında güçlü toplumların oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. STK'ların amaçlarına uygun olarak hizmet üretmeleri için, tarihçelerini, işleyiş metotlarını, nasıl faaliyetlerini sürdürdüklerini, ekonomik özgürlüklerini nasıl elde edebileceklerini belirlemeleri ve bu bağlamda STK'lara bir perspektif oluşturmak istediklerini vurguladı.
Akademideki programlar hakkında bilgi veren Çobanoğlu, programların20 Ekim Cumartesi S Da Gönüllülük, Zaman Yönetimi ve İletişim, 25 Ekim Perşembe mevzuat çerçevesinde STK'ların değerlendirilmesi, 2 Kasım Cuma Sivil Toplum Kuruluşlarının Yapısal Analizi, 9 Kasım Cuma STK'ların faaliyet sürecinde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri, 16 Kasım Cuma atölye çalışmaları ve tecrübe paylaşımının yapılacağını belirterek akademi sonunda katılımcılara belge takdiminde bulunulacağını söyledi.
‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Tarihçesi ve İşlevleri' konusunda sunumunu gerçekleştiren Doç.Dr. Gökhan Tuncel, STKlarınkuruluşunda en önemli şeyin gönüllük esası yanında sorumluluk hissiyatının olduğunu söyledi. Sivil yapılanmaların sağlam zemine dayanmasının yolunun güçlü iradeye sahip olmasından güçlü iradenin de güçlü kaynağa dayanmasından geçmekte olduğunu belirtti.
Tuncel siyasi açıdan ‘parti içi demokrasinin güçlenmesi, gücün tek bir elde toplanmasını önlemek, şeffaflık ve hesap verebilirlik adına STK'lar siyasal açıdan büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Programın soru cevap kısmında katılımcılar konuşmacıya konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltip bilgi alışverişinde bulundular. Verimli geçen programın ardından Kent Konseyi programların devam edeceğini ve verilecek olan konferanslar da alanında uzman kişilerin katılımıyla STK Akademisinin düzenleneceğini belirtti.