Yazar Kokargül'ün Yeni Kitabı 'Ver Elini Mavi Dağları Yurdumun' eseri kitapseverlerle buluştu.

Remzi Kokargül İstasyon yazıları isimli kitabını Kutlu Yayınevinde bastırarak KDY (Kitap yurdunda) satışa çıkarmıştır.

Araştırmacı yazar hemşerimiz Remzi Kokargül “Ver Elini mavi Dağları Yurdumun” isimli yeni kitabı KDY (Kitap yurdu) yayınevi tarafından yayınlandı. Daha önce “İstasyon Yazıları” kitabını yayınlayan yazarın yeni eseri deneme ve öykülerden oluşmaktadır.
Editörlüğünü Simya ajans yazarlarından Mustafa Aksu'nun yaptığı kitap KDY yayınevi tarafından baskıya alındı. Kitap konu olarak doğa ve kısa öykülerden oluşmaktadır.

Ver Elini mavi Dağları Yurdumun kitabı hakkında açıklama yapan Kokargül; bu eser doğaseverlerin zevkle okuyacakları bir eser. Anadolu dağlarının mistik çekiciliği, ıssız bozkırlarındaki köy yaşamları, kendi halinde akan ıssız yayla çeşmeleri, mevsim geçişlerinde doğanın değişim süreçleri ile zengin betimlemelerin ve öykülerin yer aldığı bir kitap. Yazar Remzi Kokargül 10. Malatya Kitap ve Kültür Fuarında okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacağını açıkladı.

Remzi Kokargül Kimdir?
1966 Yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya merkez okullarında bitirdi. 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Mekanizasyon bölümünden mezun oldu.
1997 yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Van Saray İlçesi Örenburç İlköğretim okulunda 5 yıl ilkokul öğretmenlik yaptıktan sonra; 2002-2003 yıllarında Tarım ve Orman Bakanlığı Kayseri İl Tarım Müdürlüğünde Ziraat Mühendisi olarak çalıştı.
2003 yılında beri Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Araştırmacı mühendis olarak devam etmektedir.
Ziraat ve meyvecilik alanında çeşitli kongrelerde sunu ve uluslararası dergilerde pek çok makalesi yayınladı.

Yazarın Kitapları

1-İstasyon Yazıları Kutlu Yayınevi 2024
2-Ver Elini Mavi dağları Yurdumun KDY 2024

Dergiler

1-Kardelen dergisi
2-Kirpi Edebiyat Dergisi
3-Yeşiltepe Dergisi

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme