• Haberler
  • Siyaset
  • Aytaç Battal'dan Milletvekili Maaşları ve Emekli Aylıkları Hakkında Sert Eleştiriler

Aytaç Battal'dan Milletvekili Maaşları ve Emekli Aylıkları Hakkında Sert Eleştiriler

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Medya Organizasyon Politikaları Başkanı Aytaç Battal, Gazi TBMM'de Türk kahvesine yüzde 42 zam yapılmasının ardından milletvekili maaşları ve emekli aylıkları arasındaki uçurumu sert bir dille eleştirdi.

Adil Türkiye Partisi (ATP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Medya Organizasyon Politikaları Başkanı Aytaç Battal, Gazi TBMM'de Türk kahvesine yüzde 42 zam yapılmasının ardından milletvekili maaşları ve emekli aylıkları arasındaki uçurumu sert bir dille eleştirdi. Battal, milletvekillerinin aldığı yüksek maaşlar karşısında, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları vurguladı ve bu adaletsiz duruma son verilmesi çağrısında bulundu.

Aytaç Battal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Türk kahvesinin fiyatı Gazi TBMM'de yüzde 42 zamla, 3,5 TL'den 5 TL'ye yükseldi. Seçen millet, bir kahveye en az 60-70 TL öderken, seçilen milletvekili 5 TL öderse, sokakta yaşanan ekonomik zorluktan, pazarın ve sokağın enflasyonunu ne kadar hissedebilir? Susmak hakikate zulümdür. AKP tam da budur. 3Y ile gelip mücadele etmek yerine, kendi çıkarlarına uygulamaya geçmiştir. Öyle olmasa cennet vatan yoksulluğun, yolsuzluğun, yasakların ülkesi olmazdı."

"İktidarın gölgesinde, emeklilerimiz açlık sınırının çok altındaki maaşlarla yaşam savaşı veriyor. Bir zamanlar ülkenin bel kemiği olan bu insanlar, şimdi sadece hayatta kalmaya çalışıyor. Öte yandan, halkın temsilcisi olması gereken milletvekilleri, kendilerine utanmadan zam üstüne zam yapıyor."

"Bu acı tablo, toplumumuzdaki derin uçurumu gözler önüne seriyor. Emekliler market raflarında fiyatlara bakmaktan korkarak dolaşırken, milletvekilleri lüks araçlarıyla Meclis'e gidiyor. Bu adaletsizlik, sadece ekonomik değil, ahlaki bir çöküşün de göstergesi."

"Milletvekili maaşları ve emekli aylıkları için acilen Meclis Araştırması açılmalıdır. İktidar sahipleri, halkın çektiği çileyi görmeli ve bu utanç verici duruma son vermelidir. Yoksa tarih, bu dönemin sorumlularını affetmeyecektir."

Adil Türkiye Partisi (ATP) olarak, halkımızın yanında olduğumuzu ve adaletsizliğe karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz. Milletin vekilleri, milletin çektiği zorlukları görmeli ve bu duruma bir an önce son vermelidir.

Bakmadan Geçme