Başkan Dedeoğlu, Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması ile ilgili Açıklama Yaptı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunda tekrar Başkan seçilen Cumali Dedeoğlu Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması ile ilgili yayınlanan Talimatı açıklayarak. Önemli konuları ilgili açıklama yaptı.

Başkan Dedeoğlu, Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması ile ilgili Açıklama Yaptı

Geçen Haziran ayında yapılan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Malatya Şubesi Olağan Genel Kurulunda tekrar Başkan seçilen Cumali Dedeoğlu Bugün yaptığı açıklamada; Antrenörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması ile ilgili yayınlanan Talimatı açıklayarak. Önemli konuları şöyle sıraladı ..

1-TFF nin Uefa C lisans kursuna başvuru için enaz Lise ve dengi okullardan mezun olması, enaz üç sezon tescilli futbol oynamış olması gerekiyor.
2- Tff nin gönüllü liderlik Sertifikası olan Adaylar sertifikalarını aldıkları tarihden 36 ay geçtikten sonra Uefa C eğitimine başvuru yapabilirler. 
3-Tff C lisansına sahip Antrenörlerimiz güncellemeye katılarak Uefa C lisansına geçiş yapabilir
4-Tff C lisansı ile Tff Çocuk Futbolu sertifikası sahip ise belgelerini Tff ye ibra ederek, Uefa C lisansına sahip olabilir.
5-. BESYO Mezunları daha önce doğrudan UEFA B Lisans Kursu'na başvurabiliyorlardı fakat artık Uefa C güncellemesine  katılarak, UEFA C Lisansını aldıktan sonra en az 12 ay çalışacaklar, sonrasında UEFA B Lisansına başvurabilecekler.
6-Profesyonel futbolcular UEFA B Lisans Kursuna başvuramayacaklar, en az 5 sezon en üst ligde futbol oynayanlar UEFA B Lisans Kursuna başvurabilecekler.
7- Antrenörün sahip olduğu Uefa lisansıyla en az 12 ay çalıştıktan sonra bir üst eğitime katılabilecek.
8-Kaleci Antrenörleri lisansına sahip Antrenörlerimiz, Uefa B lisansına sahip olduktan sonra Uefa B kaleci Antrenörü eğitimine katılabilecek.