Başkan Evren: Şehrin imarı için çalışanlara engel olmayalım

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren yaptığı açıklama Malatya, ayağa kalkacaksa hepimiz sorumluluk almalıyız

Başkan Evren: Şehrin imarı için çalışanlara engel olmayalım

Yaklaşık 2(iki) yüzyıl önce, bağların bulunduğu Asbuzu yöresinde, dönemin şartları doğrultusunda kurulmuş olan şehrimiz, Cumhuriyet döneminde hızla büyümüş ve gelişmiştir. 6 şubat depremlerinde ciddi hasar alan şehrimizin, başka bir yere taşınamayacağı için mevcut yerinde, ivedilikle tekrar inşa edilmesi hepimizin ortak beklentisidir. 
Şehrin zemininde ciddi manada yeraltı suyu bulunması sebebiyle, binaların hızla, sağlam ve depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi için, temellerinde fore kazık ile imal edilmeleri zaruret olmuştur.

İnşası ilk başlayan Vilayet Konağı binamızda inşaat başlayalı bir yıl olmuştur ve halâ temelinden su çıkmaktadır. Mevcut su tahliyelerinden, inşaatlarda fore kazık imalatının önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

Deprem sebebiyle şehir dışına giden hemşerilerimizin şehrimize dönmesi ve esnafımızın bir an önce kalıcı işyerlerine kavuşması için, bu teknolojinin uygulanmasıyla hızlı bir şekilde sağlam binalar inşa edilecek, şehrimiz eski güzel günlerine ivedilikle kavuşacaktır.

Depremlerden dolayı hasar alan binalardan mahkemelik olanlar, şehrimizin hızla imarını engellemektedir. Yerinde dönüşüm veya güçlendirme şeklinde inşaatlara başlamak isteyen vatandaşlarımız da ruhsat için yetkili kurumlardan ivedilikle cevap beklemektedir. Burada iş belediyelerimize düşmekte olup, belediyelerimizin yoğun mesai yaparak, ruhsatlar konusunda hızla yol alınması halkımızın yetkililerden beklentisidir.

Şehrimizin yeniden imar ve inşaat sürecinde, bu sürecin hızla ilerlemesi için çaba gösteren merkezi yönetimimiz, milletvekillerimiz, mülki amirimiz ve yerel yöneticilerimizi, şehrin sivil toplum kuruluşları olarak desteklemek vatandaşlık görevimizdir.

Kadim şehrimiz Malatya’da TOKİ tarafından inşa edilen yeni konutların, taşınan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler, ülkemizde böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim