Başkan Hakan Yılmaz, 20 Yılda Sağlık Sektörü Çöktü

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, 20 Yılda AKP'nin Yaptığı Tek Devrim Müteahhitleri Büyütmek Oldu.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz,  20 Yılda AKP'nin Yaptığı Tek Devrim Müteahhitleri Büyütmek Oldu.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın  Malatya Tabip Odasını ziyaretinde  20 yılda sağlık alanında büyük devrimler  yaptık açıklamasına  tepki  gösterdi.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, Sayın AKP Milletvekili Öznur Çalık  bizim  dönemimizde 20 yılda sağlık alanında büyük devrimler yaptık diyor. Ayrıca sağlıktaki devrimin en önemli mihenk taşının doktorlar ve sağlık çalışanları olduğunu söylüyor. Peki  böyle büyük  bir  devrim  yaptıysanız Sadece son  bir  kaç  yıl  içerisinde binlerce  doktor  ve sağlık çalışanı  neden ülkeyi  terk ediyor. 
Türkiye Tabipler Birliği  verilerine göre son beş yılda 4.583 doktor Türkiye’den ayrıldı.  Bu yılın sonuna kadar bu  sayının artarak  devam  edeceği tahmin ediliyor. Özellikle Türk Doktorlar başta Almanya  olmak  üzere  diğer Avrupa ülkelerini tercih ediyor. Türk Doktorlarının Almanya ve Avrupa'yı  seçmesinin birinci  sebebi “Almanya’da birinci basamak hekimlikte çok ciddi bir açık var. Almanya’da  bir doktor  12 saatten fazla çalıştırılmıyor ve 20 dakikada bir hasta bakımı gibi birtakım kurallar var. Böyle olunca hekim ihtiyacı da çok artıyor. Başkan Hakan Yılmaz,  ülkemizde ise bir hekim en az  36 saat çalıştırılıyor veya 5 dakikada bir hasta bakması isteniyor. Türkiye’deki hekimle Almanya’daki hekimi karşılaştırdığınız zaman Türkiye’de ki  bir  hekim Almanya’daki bir  hekimden üç veya dört katı daha fazla  çalışmaktadır.
Hekimlerin ülkeyi terk etme nedenlerini de sıralayan Başkan Hakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birinci neden ekonomik. Düşük  maaş alan  hekimler, açlık sınırının biraz üzerinde, yoksulluk sınırının ise üç katı altında. İkinci neden çalışma koşulları. Hekimler çok büyük bir sömürü altında. Üçüncü olarak sağlık sistemi çok kötü yönetiliyor. Dördüncü ise vatandaş etkisi. Hekimlere uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet  gün  geçtikçe  artarak  devam  ediyor.
Sayın  Milletvekili  Öznur Çalık'a söyleyeceğim tek  şey  “20 yılda sağlık alanında büyük devrimler yaptık demek  insanları aldatmaktan başka bir  şey değildir. 20 yılda  doktoru  olmayan , gerekli  teknolojik  cihazları  olmayan , ilacı  olmayan fiziksel  görünüşü  modern ama  içeriği ve işlevi iyi  olmayan hastaneler  yaptınız. 20 yıldır  yaptığınız  en büyük devrim her alanda  olduğu  gibi  sağlıkta da  ülkeyi  20  yıl  değil 50  yıl  geriye  götürdüğünüzdür. 20 Yılda  sağlıkta  yaptığınız en büyük devrim şehir  hastanelerinin sahibi  olan  müteahhitlerin zenginliğine zenginlik  kattığınızdır.  Bugün Mecliste gurup toplantısında  Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin dediği gibi  bir  çok ilde yapılan   şehir hastanelerinin 25 yıllığına Malum 5'li  müteahhitlere  kiralama  karşılığında  verilip yapılmasının  doğru  olmadığını söyledi.  Genel Başkanımız Sadece 3  yıl  içerisinde bu yapılan hastanelerin  maliyetini  çıkarttığını söylemesi,   sağlıktaki vurgunun  ne boyutta  olduğunu  ortaya  koymaktadır. 
Başkan Hakan Yılmaz, Bugün Malatya'da  yapılan  yeni  devlet  hastanesinin yatak  kapasitesi yaklaşık 650’dir.  Oysaki  Malatya'da  yıkılan eski  iki  devlet hastahanesinin  yatak  sayısı 1200'ün  üzerindeydi. Şimdi  siz  bu  iki  hastaneyi  yıkmakla  Malatya'da sağlıkta  devrim  mi  yapmış  oldunuz.  
Hastanelerde  Doktor yok , sağlık  çalışanı yok, teknik cihazlar  yok , ilaç  yok. Hastalara  randevu  verilmiyor.  Emar ve Tomografi  gibi çok  önemli  hizmetler  için  hastalara aylar  sonraya  gün  veriliyor. Tabi  randevu alabilirlerse..  Bugün  denemesi  bedava Sayın Öznur Çalık'la birlikte hastaneden telefon yoluyla randevu almaya  kalkalım bakalım  randevu alabiliyor musunuz.. Hastahane polikliniklerinde  doktor  yok . Doktor  olsada sıra  yok.  Muayene yok. Sayın Öznur Çalık Sağlıkta yaptığınız devrim  bu mudur vatandaş ve  kamu adına  soruyorum..

Bakmadan Geçme