Başkan Koçak'dan 15 Temmuz mesajı

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Deneği Başkanı Güzin Koçak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Koçak'dan 15 Temmuz mesajı

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Deneği Başkanı Güzin Koçak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bağımsızlığımıza yönelik kötü emelleri ve niyetleri olanlara tarihin birçok dönemin olduğu gibi büyük bir ders verildiğini vurgulayan Koçak, “15 Temmuz, tarih boyunca ikbaline ve istiklaline meftun olan milletin yüzyıllarca unutulmayacak zaferi, yeni bir dönemin şafağıdır” dedi.

Başkan Koçak, mesajında şunları kaydetti; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emperyalist güçleri arkasına alarak kalkıştığı darbe ve işgal girişimini milletimiz destansı bir direnişle püskürtmüş, hainleri gecenin karanlığına gömmüş, ihanet cesaret tarafından boğulmuştur. Tarihin birçok döneminde olduğu gibi, bağımsızlığımıza yönelik kötü emelleri ve niyetleri olanlara büyük bir ders verilmiştir.

FETÖ, insanımızın iyi niyetini istismar etmiş, gelecek beklentisini ülkemiz için tuzağa dönüştürmüş, milleti münafıkça sömürmüş, hizmet adı altında çıkar sağlamış, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, iblisçe yöntemlerle paralel bir yapı oluşturmuş ve 15 Temmuz gecesi ülkemizi bir ateş ve kan denizinin içine atmıştır.

Kalkışmanın yaşandığı saatlerde dünyanın dört bir tarafında kardeşlerimizin bizim için dua etmesi, bazı ülkelerde Türk bayrağıyla sokaklara çıkarak destek olması, mazlumların ‘son kalemizi kaybetmeyelim’ feryadı, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını bu gece bir kez daha bize göstermiştir. Potansiyeli büyük, gücü sınırları aşan bir Türkiye, 15 Temmuz’daki kalkışmayı planlayan küresel çetenin en büyük korkusudur. O gece, cesaretli olanlar, ölümü göze alarak meydanlara çıkanlar, namluya çıplak elle karşı duranlar, tankın önüne gövdesini koyanlar, mazlumlar kazandı.