Başkan Yaylacı'dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

AK Parti Yeşilyurt İl.e Başkanı Ramazan Yaylacı'nın '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı' dolayısıyla siz değerli basın mensuplarımıza mesajıdır.

Başkan Yaylacı'dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

AK Parti Yeşilyurt İl.e Başkanı Ramazan Yaylacı’nın ’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla siz değerli basın mensuplarımıza mesajıdır.
Kıymetli Basın Mensubu kardeşlerim;
Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. #Basın, #kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Bu manada  Gazi Mustafa Kemal #Atatürk`ün, “Basın, milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.
Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse #Malatya’mızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.  
Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.