- Haberler
- Kültür Sanat
- Battalgazi Belediyesi Tarafından Depremzede Çoçuklar İçin Atlı Terapi Programı Başlatıldı
Battalgazi Belediyesi Tarafından Depremzede Çoçuklar İçin Atlı Terapi Programı Başlatıldı
Asrın felaketinin yaşandığı illerden biri olan Malatya'da özellikle çocukların yaşadıkları deprem travmasını atlatabilmesi adına Battalgazi Belediyesi tarafından atlı terapi programı başlatıldı.
Asrın felaketinin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da özellikle çocukların yaşadıkları deprem travmasını atlatabilmesi adına Battalgazi Belediyesi tarafından atlı terapi programı başlatıldı. 3 ay sürecek etkinlikler ile çocuklar ve gençler, atlı terapinin yanı sıra çeşitli spor dalları ile de deprem psikolojiden uzaklaşacak. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de düzenlenen programa katılarak çocukların keyifli anlarına ortak oldu.
6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında travma yaşayan depremzede çocukların bu psikolojiden kurtulması amacıyla çeşitli aktiviteler düzenleyen Battalgazi Belediyesi tarafından çocukların at binerek rehabilite olması için “Çocuklar Sevinsin Umutlar Sönmesin” programı düzenlendi. Turgut Özal Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen program çerçevesinde Malatya Turgut Özal Üniversitesinin Battalgazi Kampüsündeki Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama ve Araştırma Merkezinde çocuklar at binmenin tadını çıkarırken, deprem psikolojisinden uzaklaştı. Uzmanlar nezaretinde, atlı psikoterapi faaliyetleri yanında çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de düzenlendi. Etkinliklerle çocuklar keyifli bir gün geçirdi. 7-18 yaşındaki depremzede çocukların faydalanacağı “Çocuklar Sevinsin Umutlar Sönmesin” programı kapsamında ilk etapta yaklaşık 600 depremzede çocuk genç faydalanacak.
BAŞKAN GÜDER: “ÇALIŞMALARIMIZLA BU SIKINTILI SÜRECİ ATLATACAĞIZ”
Programın ilk gününde çocukları yalnız bırakmayan ve keyifli anlarına ortak olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6 Şubat’ta yaşanan depremin özellikle gençler ve çocukları da psikolojik olarak olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “Gençlerimizin umutları solmasın, geleceğe güvenle bakabilsin. Geleceğimizi gençlere emanet ederken, gençleri geleceğe hazırlamak gerekiyor. Gerekli psikososyal destek başta olmak üzere tüm destekleri vereceğiz. Atalarımızın özellikle atlarla, su ile bir tedavi şekilleri var. Uzak Doğu’da bu tedaviler devam ediyor. Bu tür tedavilerin insanları rahatlattığını görüyoruz . Bu sıkıntıyı, bu afeti bizler yaşadık. İnşallah yapacağımız çalışmalarla evlatlarımız bu sıkıntı dönemi aşacaktır. Bugün atlı terapi düzenledik ve çeşitli aktivitelerle onları motive edeceğiz. Evlatlarımızı bu sıkıntılı süreçten kurtarma adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bizler bir şekilde bu etkiden kurtuluyoruz ama çocuklar için kolay olmuyor. Bu durumdan hep birlikte kurtulacağız. Şehrimizi inşa ederken, psikolojimizi de rehabilite edeceğiz.” dedi.
BENTLİ: “ÇALIŞMADAN DOLAYI OSMAN GÜDER BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli de “11 şehirdeki depremden etkilenen hem gençler hem yetişkinlere neler yapılabilir, rahatlarını nasıl sağlayabiliriz diye var gücümüz ile çalışıyoruz. Bizde üniversite olarak ev sahibi olarak sosyal destek vermeye çalışıyoruz. Gençler ve çocuklar sevinsin umutlar sönmesin sloganıyla böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu etkinliğe çok büyük destekleri olan Battalgazi Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
KAYHAN: “ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Gençlik Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise kurum olarak çeşitli faaliyetlere imza attıklarını ifade ederek, “Gençlerimizin umutlarının sönmemesi adına Gençlik Spor olarak bizlerde çeşitli etkinlikler yaptık. Rehabilitasyon merkezlerimizde psikolojik destek faaliyetlerimizi sürdürdük. Bugün de gençlerimizin yaşamış olduğu bu psikolojiyi unutturmak için bir araya geldik. Bu çalışmalarımız devam edecek.” dedi. Turgut Özal Üniversitesi Atçılık ve Atlı Sporlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdurrahman Kösaman da çalışmayla depremzede çocukların anlaşılma, kabul edilme, grup içinde iletişim kurabilmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığını kaydetti.