Çalık, Malatya organize sanayi bölgelerindeki fabrikaları gezdi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki bazı fabrikaları gezdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çalık, Malatya organize sanayi bölgelerindeki fabrikaları gezdi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki bazı fabrikaları gezdi.

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ile birlikte Malatya Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki Penteks İplik Fabrikası, Avrupa Cam Temper Fabrikası, Murat Yapı Tekstil Fabrikası, Egea Alüminyum Fabrikası, İstanbul Piliç Fabrikası ile Birdem Gıda Fabrikasını gezerek firma yetkililerinden yaptıkları üretim ve çalışma faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Çalık ilk olarak İstanbul Piliç Fabrikasını gezdi ve ürünleri inceledi. Burada bir açıklama yapan Çalık, kuru kayısı ihracatında lider olan Malatya’nın Ortadoğu’ya yaptığı hazır tavuk ihracatı ile de adından söz ettirdiğini söyledi. Çalık, İstanbul Piliç Fabrikasının 90 milyon liralık yatırım tutarının yaklaşık 20 milyon lirasını TKDK’nın karşıladığını, yıllık 24 bin ton hazır tavuk üretimi gerçekleştiren fabrikanın 280 kişiye de istihdam sağladığını kaydetti. Çalık daha sonra Birdem Gıda Fabrikasını gezerek, çalışanlara bir süre sohbet etti. Çalık bu fabrikada da yaklaşık 90 kişiye istihdam sağlandığını ifade etti.

Çalık, Malatya 1.OSB’de Türkiye pazarının yanı sıra Ortadoğu ve Avrupa’ya ihracat gerçekleştiren Egea Alüminyum fabrikasını da gezdi. Çalık daha sonra Murat Yapı Tekstil Fabrikası ile Penteks İplik Fabrikasını gezilerinde yaptığı açıklamada, Malatya’nın Doğu Anadolu Bölgesinin tekstil üretim üssü olduğunu, uluslararası ve ulusal bir çok markanın üretiminin kentte gerçekleştiğini ve yüzlerce kişiye istihdam sağladığını belirtti. Çalık, “Murat Yapı Tekstil Fabrikamız günlük 35 ton compak yüzde 100 pamuk üretiyor ve 250 kişiye istihdam sağlıyor. Yine Penteks iplik fabrikamız yıllık 3 bin 500 ton iplik ihraç ediyor. Doğu’nun en çok ihracat yapan şehri Malatya’mız üretmeye, üreterek büyümeye ve daha fazla istihdam oluşturmaya devam edecek” dedi.